لوگو وبسایت دکتر فرهاد موسی زاده
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

بهترین و جدیدترین روش های درمان سرطان سینه

بهترین روش های درمان سرطان سینه

آنچه در این مطلب میخوانید:درمان قطعی سرطان سینه چیست؟ آیا می‌توان با جراحی سرطان سینه را برای همیشه از بین برد؟ مدت زمان درمان سرطان سینه چقدر است؟ آیا سرطان سینه بدخیم قابل درمان است؟ میزان بقا و احتمال مرگ در افرادی که به سرطان سینه دچار شده‌اند به چه صورت است؟ و …

در ادامه این متن با ما همراه باشید تا به طور کامل روش هایی که به درمان شایع ترین سرطان در بین زنان کمک می‌کند را مورد بحث و بررسی قرار دهیم تا بتوانید با آگاهی بالا به مبارزه با بیماری خود بروید.

(مطالب گفته شده در این مقاله حاصل 15 سال علم و تجربه دکتر فرهاد موسی زاده جراح پستان و متخصص بیماری های سینه و سرچ مقالات به روز و معتبر می باشد.) خوشحال می شویم با انتشار لینک این مقاله در فضاهای مجازی و بین دوستان خود به افزایش آگاهی جامعه کمک کنید.

جهت دریافت نوبت کلیک کنید

فهرست محتوا نمایش

پادکست راه های جدید درمان سرطان پستان

انواع روش‌های درمان سرطان پستان شامل چه مواردی هستند؟

درمان سرطان سینه (درمان کانسر برست) و روش های آن به نوع سرطان پستان، مرحله و میزان گسترش آن در بدن بستگی دارد. اغلب اوقات افراد مبتلا به سرطان سینه برای درمان نیاز به چندین روش درمانی پیدا می‌کنند که می‌تواند شامل روش های تهاجمی (جراحی) و غیر تهاجمی (غیر جراحی) باشد.

از روش‌های اصلی درمان سرطان سینه با جراحی می‌توان به ماستکتومی و لامپکتومی اشاره کرد. همچنین روش‌های غیرجراحی درمان سرطان پستان نیز شامل پرتو درمانی، شیمی درمانی، هورمون تراپی، ایمونوتراپی و پادتن درمانی هستند.

برای درمان بیماران مبتلا به سرطان سینه عمدتا برنامه‌های درمانی ترکیبی لازم است. برای مثال، عمده افراد به یک درمان ترکیبی شامل جراحی، پرتو درمانی و شیمی درمانی نیاز دارند.

لازم است به این نکته اشاره کنیم که نوع سرطان سینه، تعیین‌کننده درمان‌های موثر خواهد بود. به این معنا که ممکن است یک برنامه درمانی برای یک فرد مناسب باشد. اما برای بیمار دیگر مفید واقع نشود.

شماره تماس مطب دکتر فرهاد موسی زاده: ۸۸۶۷۶۹۲۹

گفته‌های دکتر موسی زاده درباره انتخاب نوع روش درمانی سرطان پستان

بر اساس گفته دکتر فرهاد موسی زاده، ترتیب مراحل درمان سرطان پستان نیز برای افراد مختلف، متفاوت است. مثلا گاهی اندازه تومور بزرگ بوده و انجام جراحی کمی دشوار است. در چنین شرایطی پزشک، انجام چند جلسه شیمی درمانی را برای بیمار در نظر می‌گیرد. شیمی درمانی به کوچکتر شدن تومور کمک می‌کند. در نتیجه، خارج کردن بافت تومور از پستان راحت‌تر بوده و آسیب کمتری به بافت‌های مجاور آن وارد خواهد شد.

تشخیص این گونه مسائل که اتفاقا بسیار هم مهم است، بر عهده پزشک متخصص می‌باشد. بنابراین لازم است در انتخاب پزشک درمانگر پستان، نهایت دقت را به خرج دهید.

روش های درمان سرطان سینه بسیار گوناگون بوده و هر روز در حال تغییر و پیشرفت هستند. روش هایی که در اینجا به آن ها اشاره می کنیم با توجه به شرایط بیمار انتخاب می شوند و ممکن است برای یک بیمار یک روش یا چند روش به صورت ترکیبی مورد استفاده قرار گیرد. نوع سرطان نیز در انتخاب روش‌های درمان تاثیر دارد. مثلا در سرطان پستان سه گانه منفی که یکی از چند نوع سرطان پستان است، مجموعه‌ای از روش‌های درمانی به کار گرفته می‌شود.

درمان سرطان پستان با جراحی چگونه است؟

بسیاری از زنان مبتلا به سرطان به دنبال موثرترین و قطعی ترین راه برای درمان هستند. برخی از آنها به دلیل تشخیص زودرس ممکن است نیازی به انجام درمان های پیچیده نداشته باشند؛ در صورتی که برخی دیگر برای ریشه کن کردن سرطان و تخلیه کامل توده های بدخیم و سرطانی سینه باید از روش های جراحی یا درمان های ترکیبی کمک بگیرند.

به طور کلی روش های مختلفی برای درمان سرطان سینه وجود دارد و همانطور که قبلا اشاره کردیم، پزشکان و جراحان با توجه به نوع سرطان سینه، شدت علائم و گستردگی بیماری موثرترین راه را برای از بین بردن سلول های سرطانی توصیه می‌کند. برای این منظور پزشک باید به موارد زیر توجه داشته باشد:

  • تا حد امکان تومور و سلول‌های سرطانی را خارج کند.
  • تمامی نشانه‌ها و علائم سرطان سینه پیشرفته باید از بین بروند.
  • بازیابی شکل سینه پس از خارج کردن تومور که تحت عنوان جراحی بازسازی سینه شناخته می‌شود.
  • میزان تهاجم سرطان به غدد لنفاوی زیر بازو را بررسی نماید (برای این کار لازم است پزشک از غدد لنفاوی نگهبان نمونه برداری کند. همچنین، تشریح غدد لنفاوی زیر بغل راهکار مناسبی است.)

به طور کلی روش های جراحی درمان برست کنسر (Breast Cancer) عبارتند از:

  1. جراحی ماستکتومی
  2. جراحی لامپکتومی
  3. جراحی سرطان با حفظ سینه و انکوپلاستی

که در ادامه با هریک آشنا خواهیم شد.

۱- جراحی ماستکتومی برای درمان سرطان سینه

شاید بتوان گفت که ناراحت کننده‌ترین درمان سرطان پستان، جراحی ماستکتومی است. زیرا در این روش جراحی، پزشک تمامی بافت پستان را خارج می‌کند. حتی ممکن است نوک پستان نیز به همراه ناحیه آرئول (هاله قهوه‌ای رنگ حول نوک پستان) برداشته شود. البته اگر این نواحی آلوده نباشند، پزشک جراح، ماستکتومی با حفظ نوک پستان را انجام می‌دهد.

لازم است اشاره کنیم که گاهی جراحی ماستکتومی برای هر دو سینه به صورت همزمان انجام می‌گیرد. این موضوع در حالتی رخ می‌دهد که سرطان پستان به سینه دوم نیز منتشر شده باشد.

معمولا در جراحی ماستکتومی، بخشی از غدد لنفاوی نیز برداشته می‌شوند. زیرا ممکن است سرطان پستان به این غدد نیز نفوذ کرده باشد. تشخیص این موضوع با نمونه برداری از غدد لنفاوی نگهبان یا تشریح غدد لنفاوی زیر بغل امکان‌پذیر خواهد بود.

نوبت دهی اینترنتی دکتر فرهاد موسی زاده

جراحی بازسازی پستان با ماستکتومی

در بسیاری از موارد برای کاهش بار روانی حاصل از جراحی ماستکتومی، انجام عمل بازسازی پستان به بیمار توصیه می‌شود. عمل باز‌سازی ممکن است به صورت همزمان با ماستکتومی یعنی انکوپلاستی و یا در زمانی دیگر انجام گیرد. اگر بیمار به پرتودرمانی بعد از ماستکتومی نیاز داشته باشد، بهتر است بازسازی پستان به بعد از اتمام درمان موکول گردد.

علاوه بر آن بیمارانی که در اثر ابتلا به سرطان ملزم به جراحی پستان شده‌اند می‌توانند با روش هایی مانند کاشت ایمپلنت (سیلیکونی یا سالین)، بازسازی فلپ و بازسازی نوک سینه زیبایی را مجددا به اندام خود هدیه دهند.

درمان سرطان پستان با ماستکتومی رادیکال اصلاح شده (MRM)

جراحی ماستکتومی رادیکال مدیفیه یکی از روش های درمان سرطان پستان است. به طور کلی جراحی ماستکتومی زیر مجموعه های مختلفی دارد که ماستکتومی رادیکال اصلاح شده یکی از آنها می‌باشد.  نام دیگر این تکنیک درمانی ماستکتومی رادیکال مدیفیه است که در آن علاوه بر تخلیه بافت سینه، غدد لنفاوی زیر بغل نیز برداشته می‌شود.

به این معنا که در جراحی ماستکتومی رادیکال اصلاح شده یا مدیفیه، پوست، بافت پستان، نوک سینه، آرئول و غدد لنفاوی زیر بغل به طور کامل حذف می‌گردند. با این حال، هیچ یک از عضلات قفسه سینه دستکاری یا خارج نخواهند شد. در این روش جراحی نیز می‌توان از روش بازسازی پستان با پروتز استفاده نمود.

متاسفانه هنوز در مواردی مجبور هستیم از همین روش (که روش خوشایندی نه برای ما، نه برای بیمار است) استفاده کنیم. در مواردی که تومور بزرگ است و به شیمی درمانی قبل از عمل یا نئوادجوانت پاسخ نداده است، یا مواردی که تومور چند کانونی است و در چند نقطه از پستان تومور وجود دارد، راه دیگری بجز ماستکتومی رادیکال مدیفیه وجود ندارد.

جراحی ماستکتومی رادیکال برای درمان سرطان پستان

جراحی ماستکتومی رادیکال، یکی از انواع روش‌های نادر جراحی سرطان پستان است. این روش جراحی در مواردی استفاده می‌شود که سرطان به عضلات دیواره قفسه سینه نیز سرایت کرده باشد. در غیر این صورت، انجام جراحی ماستکتومی مدیفیه می‌تواند درمان سرطان پستان را تکمیل نماید.

برای درمان سرطان سینه با روش جراحی ماستکتومی رادیکال، کل بافت سینه غدد لنفاوی زیر بغل، نوک پستان و عضلات دیواره قفسه سینه برداشته می‌شوند. برای اصلاح وضعیت ظاهری قفسه سینه نیز جراحی بازسازی پستان گزینه مناسبی است.

“پیشرفت و توسعه فناوری در زمینه پزشکی این امکان را به شما می‌دهد تا با کمک روش های متنوع و موثری در حوزه درمان سرطان پستان به مبارزه با این بیماری خطرناک بروید و مجددا سلامتی خود را به دست آورید. “

۲- جراحی لامپکتومی (ماستکتومی جزئی) در درمان سرطان پستان

جراحی لامپکتومی که برای درمان سرطان پستان به کار می‌رود، به ماستکتومی جزئی نیز شناخته می‌شود. در این روش جراحی، تومور و حاشیه کوچکی از بافت‌های اطراف آن برداشته می‌شوند. بنابراین بخش عمده‌ای از بافت پستان حفظ می‌گردد. در حین جراحی لازم است برخی از غدد لنفاوی در سینه یا زیر بغل نیز ارزیابی گردند. یکی از درمان‌های مکمل برای جراحی لامپکتومی، پرتودرمانی است. پرتودرمانی بعد از لامپکتومی به حذف سلول‌های سرطانی باقی مانده در بافت پستان کمک می‌کند. تعداد جلسات پرتودرمانی نیز به میزان گسترش بیماری و اندازه تومور بستگی خواهد داشت.

در ماستکتومی پارشیال، جراح، تومور و بخشی از بافت اطراف آن را خارج می کند. در این روش، به احتمال زیاد بیمار پس از جراحی به پرتودرمانی نیاز دارد. بنابراین لومپکتومی برای خانم های باردار و کسانی که قادر به تحمل اشعه نیستند، مناسب نیست. لازم به ذکر است در مواردی که تومور بزرگ است یا سرطان به بافت خارج از پستان نفوذ کرده است، ماستکتومی جزئی پیشنهاد نمی شود.

۳- جراحی سرطان با حفظ سینه و انکوپلاستی

یکی از بهترین روش های جراحی که امروزه بسیار رایج است، جراحی سرطان با حفظ پستان است که در برخی موارد به شکل انکوپلاستی انجام می گیرد. در این جراحی پزشک متخصص در تلاش است تا توده سرطانی را از بدن خارج کرده و تا حد امکان بافت سالم پستان را حفظ کند.

در این روش جراحی برداشتن تومور، حفظ پستان و جراحی زیبایی پستان (که می تواند شامل کوچک کردن پستان، لیفت پستان و بالا کشیدن پستان) بصورت همزمان انجام می شود.

مصاحبه با دکتر فرهاد موسی زاده درباره روش های جراحی درمان سرطان سینه

 

بازسازی سینه پس از جراحی سرطان پستان

بازسازی پستان، عملی است که در بیماران مبتلا به سرطان پستان کاربرد دارد. بیمارانی که در طی فرآیند درمان خود مجبور به ماستکتومی یا حذف پستان آلوده به سرطان شده‌اند.

بازسازی سینه (Breast Reconstruction) به عمل جایگزینی یک یا هر دو پستان با شکل طبیعی، ظاهر، تقارن و سایز مناسب در افرادی که تحت ماستکتومی یک یا دو طرفه قرار گرفته اند،  گفته می شود.

به علاوه در افرادی هم که لامپکتومی انجام شده ممکن است پستان ظاهر مناسبی نداشته باشد و یا ناهنجاری مادرزادی در تکامل پستان ها وجود داشته باشد مثلاً پستان رشد نکرده و یا ظاهر مناسب نداشته باشد و نیاز به اصلاح عمده داشته باشد و در این موارد نیز ممکن است نیاز به بازسازی وجود داشته باشد.با عمل بازسازی پستان  بیماران ظاهر طبیعی پستان‌های خود را در حد بسیار زیادی به دست خواهند آورد البته لازم به ذکر است پستان بازسازی‌شده تنها ظاهر شبیه پستان دارد و هرگز نمی‌تواند عملکرد طبیعی مانند شیردهی داشته باشد.

روش های درمانی غیر جراحی سرطان سینه

روش‌های غیرجراحی متعددی برای درمان سرطان سینه وجود دارد که پزشک ممکن است آنها را به تنهایی یا همراه با جراحی تجویز کند. نوع روش‌های تجویز شده به عوامل مختلفی از جمله مرحله سرطان، نوع تومور و سلامت کلی بیمار بستگی دارد.

در ادامه به توضیح انواع روش های غیر جراحی برای درمان سرطان پستان می‌پردازیم که شامل موارد زیر خواهد شد:

  1. شیمی درمانی یا کموتراپی سرطان سینه
  2. هورمون درمانی در سرطان سینه
  3. پرتودرمانی در درمان سرطان سینه
  4. ایمونوتراپی
  5. پادتن درمانی

۱- شیمی درمانی یا کموتراپی

شیمی درمانی یا کموتراپی بخشی از برنامه درمانی در برست کنسر محسوب می گردد که با استفاده از دارو انجام می‌شود. در مواردی شیمی درمانی قبل از جراحی برای کوچک کردن تومور سرطانی و گاهی بعد از جراحی به منظور از بین بردن سلول های سرطانی باقی مانده در بدن مورد استفاده پزشکان قرار می‌گیرد.

شیمی درمانی سرطان سینه به شکل قرص یا تزریق وریدی بصورت روزانه، هفتگی، ماهانه یا هر دو هفته یکبار انجام می شود. برنامه ی شیمی درمانی بر اساس شرایط بیمار طراحی می شود و ممکن است یک یا چند داروی ترکیبی دریافت کند.

شماره تماس مطب دکتر فرهاد موسی زاده: ۸۸۸۷۰۹۱۳

۲- هورمون درمانی در سرطان سینه

هورمون های زنانه (استروژن و پروژسترون) سوخت لازم برای فعالیت بعضی از سلول های سرطانی محسوب می شوند. در حقیقت این هورمون ها به رشد و گسترش سلول های سرطانی کمک می کنند. هورمون درمانی، هورمون های مورد نظر را اضافه، مسدود یا حذف می کند.

هورمون درمانی در سرطان سینه می‌تواند به تنهایی یا به همراه روش‌های دیگر درمان توسط پزشک معالج انتخاب شود.

در سرطان پستان، دو نوع هورمون درمانی وجود دارد:

  • داروهایی که از حمایت استروژن و پروژسترون از رشد سلول های سرطانی ممانعت می کنند.
  • داروها یا جراحی هایی که تولید هورمون استرژن و پروژسترون را متوقف می کنند.

هورمون درمانی برای تمامی بیماران کاربرد ندارد در افرادی انجام می گیرد که گیرنده هورمون های استروژن و پروژسترون مثبت داشته باشند و در افرادی که گیرنده منفی هستند معمولا هورمون درمانی جایی ندارد.

۳- پرتودرمانی در درمان سرطان سینه:

در این روش، سلول های سرطانی را با تابش پرتوهای قوی اشعه ایکس (X) از بین می برند. پرتودرمانی سرطان سینه به جلوگیری از رشد، تقسیم یا گسترش سلول های سرطانی به دیگر نواحی بدن هم کمک می کند. از آنجایی که پرتودرمانی فقط سلول های سرطانی را هدف می گیرد، کمترین آسیب را به سلول های سالم اطراف وارد می کند.

پرتودرمانی را می‌توان بعد از جراحی برای از بین بردن سلول‌های سرطانی باقی‌مانده در محل تومور یا برای درمان سرطان متاستاز استفاده کرد.

پرتودرمانی در درمان سرطان در موارد زیر بکار می رود:

  • بیمار جراحی شده، توده خارج شده و پستان بیمار حفظ شده است
  • غدد لنفاوی زیر بغل درگیر شده باشند
  • اندازه تومور بزرگ باشد

در حالت اول، یعنی حفظ پستان پرتودرمانی قطعی است اما در دو مورد دیگر تصمیم گیری در مشورت بین جراح و آنکولوژیست صورت می گیرد.

۴- استفاده از روش ایمونوتراپی برای درمان سرطان پستان

تقویت یا آماده‌سازی سیستم ایمنی بدن برای درمان سرطان پستان، از روش‌های درمانی مدرن به حساب می‌آید. ایمونوتراپی به دنبال آن است تا قدرت دفاع طبیعی بدن را تقویت کند. در این صورت سیستم ایمنی بدن می‌تواند با سرطان مقابله کرده و به سلول‌های سرطانی حمله کند.

روش درمانی ایمونوتراپی را می‌توان برای درمان سرطان پستان سه گانه منفی به کار برد. همچنین، این روش درمانی برای بهبود بیماران مبتلا به مراحل اولیه سرطان پستان پر خطر مفید خواهد بود.

پمبرولیزوماب یکی از مهم‌ترین داروهایی است که در روش ایمونوتراپی به کار می‌رود. این دارو توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA)، برای درمان سرطان پستان پر خطر و سرطان سه گانه منفی تایید گردیده است.

معمولا از ترکیب داروی پمبرولیزوماب با داروهای شیمی درمانی، برای پیش از جراحی سرطان پستان استفاده می‌شود. البته در فرایند تکمیل درمان سرطان پستان پس از جراحی نیز از این داروی ایمونوتراپی استفاده خواهد شد.

این که داروهای ایمونوتراپی تا چه زمانی باید توسط بیمار مصرف شوند، کاملا به وضعیت بیمار و نظر پزشک متخصص بستگی خواهد داشت.

۵- استفاده از روش پادتن درمانی برای درمان سرطان پستان

یکی از جدیدترین روش‌های درمانی برای درمان سرطان پستان، پادتن درمانی سرطان پستان نام دارد. این روش نیز نوعی درمان هدفمند به حساب می‌آید. در واقع، هنگامی که سیستم ایمنی بدن یک عامل مزاحم یا مضر در بدن تشخیص دهد، آنتی بادی لازم برای مقابله با آن را خواهد ساخت.

آنتی بادی‌ها، مولکول‌ها یا پروتئین‌هایی هستند که می‌توانند به آنتی ژن‌ها متصل شده و با عفونت یا عوامل مزاحم مبارزه کنند. آنتی ژن‌ها نیز به مولکول‌هایی اطلاق می‌شود که پاسخ ایمنی در بدن را آغاز می‌کنند.

در روش پادتن درمانی برای درمان سرطان پستان، آنتی بادی‌های مونوکلونال در آزمایشگاه تولید می‌گردند. این آنتی بادی‌ها به صورت طبیعی نیز در بدن وجود دارند. با این حال، آنتی بادی‌های ساخته شده در آزمایشگاه نیز به بدن تزریق می‌گردند. تزریق پادتن‌های یاد شده، به روش‌های مختلفی مانع از رشد تومور یا پیشرفت آن می‌شوند. عملکرد آنتی بادی‌های مونوکلونال در بدن به شکل‌های زیر خواهد بود:

  • پیشگیری از انتشار سیگنال‌های رشد توسط سلول‌های سرطانی و محدود کردن تقسیم سلولی تومور
  • غیر فعال کردن پروتئین‌هایی که روی سطح سلول‌های سرطانی قرار گرفته و شناسایی آن‌ها توسط سیستم ایمنی بدن را مختل می‌سازند
  • پیشگیری از حمله سیستم ایمنی بدن به سلول‌های سالم

ورزش‌های مناسب بعد از جراحی پستان

ورزش‌ را در 24 ساعت پس از جراحی و پس از خارج شدن لوله‌های تخلیه، با حرکات محدود شروع کنید.

ورزش فشار دادن توپ: با استفاده از یک توپ پلاستیکی که زیر کف دستتان قرار می‌گیرد‌‌،‌ دست خود را فشار داده و شل کنید.

تمرین باز و بسته شدن دست (ورزش فشار دادن توپ): دست را 15 تا 25 بار‌،‌ باز و بسته کنید این حرکت 3-4 بار در روز تکرار کنید‌، با این کار بازگشت مایع لنفاوی به گردش عمومی بدن تسریع می‌شود.

تمرین شانه زدن: صاف بنشینید‌‌،‌ آرنج خود را روی میز قرار دهید و یک طرف موهای خود را از جلو و عقب با یک شانه‌،‌ شانه کنید‌‌،‌ سپس سعی کنید کل موهای خود را شانه کنید. می توانید حرکات آرنج و دست و بازوی جراحی شده  را انجام دهید. اما تمرینات باز و بسته شدن بازو در کنار شانه‌،‌ پس از برداشتن لوله‌های تخلیه آغاز می‌شود. بازوی شما نباید به طور مداوم به بدن شما بچسبد. می‌توانید حداقل دو بار در روز تمرینات را تکرار کنید و در صورت بروز درد می‌توانید کمی استراحت کنید.

مقاله کامل ورزش و مراقبت های لازم پس از جراحی سینه در لینک زیر ورزش های مناسب بعد از جراحی پستان بخوانید.

مراقبت های پس از جراحی سرطان پستان

مراقبت های پس از جراحی سرطان پستان شامل مجموعه ای از عوامل مانند زمان استحمام، آغاز نرمش ها،مراقبت از درن و … می شود. درن وسیله ای است که خون آبه ها را خارج ساخته و باید حتما هر 24 ساعت یک بار ترشحات جمع شده در آن تخلیه شده و میزان آن ها برای ارائه به پزشک یادداشت شود

برای مراقبت های پس از جراحی سرطان پستان توصیه می شود که به مدت 4 تا 6 هفته ، در منزل استراحت داشته باشید. البته فعالیت های فردی از روز پس از عمل، قابل اجرا خواهند بود. همین طور ورزش های عادی و سبک چون پیاده روی منعی ندارند، اما ورزش های سنگین تا دو ماه توصیه نمی شود.

شماره تماس مطب دکتر فرهاد موسی زاده: ۸۸۸۷۰۹۱۳

مقاله جامع علائم سرطان پستان را مطالعه نمایید.

بهترین جراح سرطان سینه

یکی از مهمترین نکاتی که در درمان سرطان پستان باید مورد توجه قرار گیرد ، استفاده از روش های درمانی مناسب به شیوه ای است که تومورها و بافت های مجاور آن کاملاً حذف شوند و با استفاده از درمان های تکمیلی ، امکان بازگشت تومور بسیار کاهش پیدا کند. علاوه بر این، جراحی به منظور درمان این سرطان باید توسط بهترین متخصص جراحی سرطان پستان انجام شود تا ضمن مؤثر بودن نتیجه عمل در حذف تومورهای زائد، زیبایی ظاهری پستان ها حفظ شود.

بهترین متخصص جراحی سرطان پستان فردی است که سال های طولانی از عمر خود را صرف تحصیل علم کرده است و پس از طی دوره پزشکی عمومی، در مقطع جراحی عمومی تحصیل کرده و در زمینه جراحی های لاپاروسکوپی و جراحی های زیبایی و سرطان پستان تخصص کسب کرده باشد. علاوه بر دانش و تخصص، تجربه نیز یکی از مهم ترین عوامل در انتخاب بهترین جراح پستان است. علاوه بر این ، متخصص جراحی پستان باید به آخرین متدهای جراحی و درمان سرطان پستان مسلط باشد و بتواند بهترین مشاوره در خصوص فرایند درمان و اتخاذ بهترین روش درمانی را به بیمار ارائه دهد و حس اطمینان خاطر را در بیمار در خصوص مؤثر بودن فرایند درمان ایجاد کند.

نوبت دهی اینترنتی دکتر فرهاد موسی زاده

منابع

سوالات متداول درباره راه های درمان سرطان سینه

در جواب به سوال متداول بیماران که می‌پرسند آیا شیمی درمانی باعث مرگ می‌شود، باید گفت که این روش درمانی در سال‌های اخیر پیشرفت بسیار زیادی داشته است و خطرات مربوط به ضعیف کردن سیستم ایمنی بدن در آن به شکل قابل توجهی کاهش یافته است. به هر حال این موارد قبل از شروع درمان توسط پزشک به شما گفته خواهد شد و مزایا و معایب هر کدام از روش‌ها با دقت بررسی خواهد شد.
قبلا این زمان را یک بازه 5 ساله در نظر می گرفتند که در مطالعات جدید این مدت به 7 الی10 سال افزایش یافته است. تصمیم گیری درمورد زمان مناسب هورمون درمانی برای هر فرد بر عهده همکاران گرامی مدیکال آنکولوژیست است.
خیر جراحی یکی از چندین راه مبارزه با سرطان پستان است. با توجه به پیشرفت علم و ابداع روش‌های درمانی جدید، بسته به نوع بیماری و شرایط بیمار، لیستی از گزینه‌های درمان پیش روی پزشک معالج قرار دارد که با توجه به شرایط یک یا چند روش را انتخاب می‌کند.

10 دیدگاه دربارهٔ «بهترین و جدیدترین روش های درمان سرطان سینه»

    1. دکتر فرهاد موسی زاده

      ممنون از شما در صورت تمایل از بقیه صفحات مجله سلامتی سایت بازدید فرمایید.

  1. سلام ميبخشيد من از سينه راستم خونريزي داشتم و پزشك مراجعه كردم و ماموگرافي و سونوگرافي انجام دادم و اونها به من گفتند كه سرطان سينه بدخيم دارم و پزشكم براي من نمونه برداري انجام داده و باتوجه به اينكه من سابقه ژنتيكي ندارم كاملا سالم خور هستم و چاق هم نيستم داروي خاصي هم استفاده نميكنم و توده سينه من به ابعاد 28*38 و بزرگه و جايي منتشر نشده بازهم امكان داره بدخيم باشه .آخه من هرجا مطالعه ميكنم اينها علائم توده خوش خيمه بنظره شما هم ميتونه بدخيم باشه

  2. بهار مکاری

    ممنون از مطالب مفیدتون … در این زمینه می تونم بگم آقای دکتر موسی زاده واقعا بهترین جراح پستان هستن به نظر من هم از لحاظ علمی و هم از لحاظ اخلاق

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه *

پیمایش به بالا

بازسازی پستان به طور معمول همزمان با برداشتن پستان یا پس از آن و یا در آینده انجام می‌شود. راه‌‌‌‌‌‌‌های بسیاری برای بازسازی پستان وجود دارد که می تواند شامل کاشت (ایمپلنت)، ترمیم با برداشتن بافت از دیگر قسمت های بدن جهت جراحی بازسازی پستان استفاده کند. نوع بازسازی بستگی به سن، مشخصات بدن و نوع جراحی‌‌‌‌‌‌‌ دارد. بازسازی پستان با تکنیک های جراحی پلاستیک بیشماری قابل انجام است که ایجاد پستان به نسبت طبیعی از نظر شکل ، ظاهر و سایز بدنبال برداشتن پستان منجر می شود.

تصمیم گیری برای انتخاب هر روش درمانی بر اساس نوع سرطان، گزارش آسیب شناسی، سن، وضعیت سلامت عمومی انجام خواهد شد. عوامل زیستی و رفتاری سرطان پستان، بر درمان موثر است. بعضی از تومورها کوچک هستند ولی به سرعت رشد می‌کنند در صورتی که برخی دیگر بزرگ بوده و رشد کندی دارند. کلینیک دکتر فرهاد موسی زاده به منظور انتخاب طرح درمانی مناسب عواملی را در نظر می گیرد که شامل مرحله و درجه تومور، وضعیت تومور از نظر گیرنده های هورمون، سن بیمار و سلامت عمومی، وضعیت یائسگی، ظهور جهش ژنی در سرطان پستان ارثی (BRCA1 یا BRCA2)

پس از انجام جراحی برنامه درمانی شامل ارزیابی کیفیت زندگی، وضعیت روحی، سلامت جنسی، خستگی، لنف‌ ادم و مدیریت وزن، بررسی در مورد شرایط باروری فرد و در صورت لزوم همراه با مشاوره های لازم در مرکز درمانی، بررسی و مباحثه در ارتباط با اثرات جانبی در حین سرطان پستان شامل علائم یائسگی، سلامت استخوان ها و اختلالات هورمونی، تعیین ریسک فاکتور های ابتلا به بیماری های قلبی -عروقی، ارزیابی برای احتمال بروز سرطان پستان دگربار و یا سرطان‌های جدید دیگر، انجام یک معاینه کامل فیزیکی و تاکید به ادامه مصرف داروهای تجویز شده دراز مدت، می باشد.

در کلینیک فوق تخصصی بیماری های پستان دکتر فرهاد موسی زاده، ماموگرافی غیر طبیعی و توده های جدید و یا مشکوک، تشخیص جدید سرطان پستان، ارزیابی خطر ابتلا به سرطان پستان و سابقه خانوادگی سرطان پستان، بیماری های غیر سرطانی پستان از جمله آتیپیک، داکتال یا هیپرپلازی لوبولار و سرطان های لوبولار درجا و دیگر مشکلات پستان مانند تغییرات در پوست پستان، ترشح از نوک پستان، عفونت و درد پستان، بزرگ شدن سینه ها و یا توده جدید در مردان و … ارزیابی و تشخیص داده شده و بر اساس پلن درمانی برنامه ریزی شده درمان می گردد.