لوگو وبسایت دکتر فرهاد موسی زاده
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

انکوپلاستی ، روش جراحی زیبایی و ترمیمی در درمان سرطان پستان

جراحی انکوپلاستی امروزه تعریف جدید از جراحی سرطان پستان محسوب می شود که می توان به وسیله آن ضمن، برداشتن تومور پستان، جراحی زیبایی آن را نیز انجام داده و در نهایت آلام و مشکلات روحی بیمار را به شدت کاهش داد. در حقیقت این روش نوین، ادغامی از هر دو عمل جراحی درمانی و زیبایی است که پیشتر در دو مرحله و فاز جداگانه صورت گرفته و مشکلات بیشتری با خود همراه داشت.

عناوین مقاله

فهرست محتوا نمایش

انکوپلاستی چیست؟

جراحی-آنکوپلاستی-1

همان طور که می دانید در تعدادی از جراحی های سرطان پستان، پزشک جراح ناچار به برداشتن کامل بافت سینه می شود و یا با برداشتن قسمتی از آن، سینه ناقص و بدفرم دیده می شود. در انکوپلاستی، ضمن انجام روش جراحی برای درمان سرطان، بازسازی فرم سینه نیز صورت می گیرد تا بیمار پس از بهبودی، به لحاظ روانی و تکمیل بودن اندام خود، احساس کامل داشته باشد.

در سال های قبل تر، پس از جراحی سینه و برداشتن کامل آن یا حداقل برداشتن بیش از 20 درصد از بافت سینه، بدفرمی یا نقص کامل عضو پیش آمده و این موضوع آسیب روحی زیادی را برای بیمار به وجود می آورد. از دست دادن کامل پستان یا نقص آن که باعث می شد تا شکل تناسب اندامی  زنانی که تحت عمل جراحی سینه قرار گرفته بودند، ناقص باشد، آثار روحی منفی برجای می گذاشت. گاهی اوقات فاصله بین عمل جراحی ترمیمی و زیبایی با زمان تخلیه بافت، زیاد بوده و این موضوع باعث می شد تا مشکلات روحی و جسمی بیشتری برای بیمار به وجود بیاید. با ظهور انکوپلاستی و رواج پیدا کردن آن به وسیله پزشکان و متخصصان جراحی پستان، این مشکل تا حدود زیادی رفع شده و با در نظر گرفتن شرایط بیمار، بهترین روش جراحی توصیه خواهد شد.

انکوپلاستی از سال 1976 میلادی و پس از مطالعاتی که توسط دکتر فیشرو و ورونسی صورت گرفت، در دنیای پزشکی مطرح شد. این مطالعات نشان داد که نتایج عمل های زیبایی پستان ،در قالب ماستکتومی، نمی تواند جوابگو باشد. در حقیقت به چیزی نیاز بود که ضمن درمان سرطان پستان و برداشتن بافت های سرطانی آن، بازسازی صورت گرفته و زیبایی پستان حفظ شود.

انکوپلاستی از دو واژه انکو + پلاست ترکیب شده است که به ترتیب معنای سرطان و زیبایی ترمیمی را می دهند. به واقع این سیستم جراحی، برای ادغام جراحی درمانی و زیبایی پستان، به کار گرفته می شود.

با ظهور انکوپلاستی، امکان آن به وجود آمده است که با در نظر گرفتن سایز تومور پستان و اندازه اصلی سینه، همین طور لحاظ کردن غدد لنفاوی و میزان درگیر بودن آن ها، روش مناسب ترمیم و بازسازی برست  صورت بگیرد. در شرایطی لازم است که برخی از روش های درمانی نیز با این عمل جراحی همراه شود.

لازم به ذکر است که نتیجه انکوپلاستی، با سن بیمار، محل قرارگیری تومور، مرحله پیشروی تومور و … در ارتباط مستقیم قرار دارد.

ویدیو انکوپلاستی پستان

مزایای استفاده از انکوپلاستی

مزایای-استفاده-از-آنکوپلاستی-1

اگر چه مبارزه با سرطان سینه و بازگشت سلامتی باید در اولویت قرار گیرد اما شکل ظاهری بیمار پس از درمان سرطان پستان نیز می تواند تأثیر زیادی بر سلامتی جسمی و روحی او داشته باشد. جراحی انکوپلاستی جنبه های فیزیکی، احساسی و روانشناختی را تحت تأثیر قرار می دهد. این مزایا عبارتند از :

حذف کامل توده سرطانی به همراه کسب نتیجه مطلوب از یک عمل زیبایی

در طول جراحی آنکوپلاستی علاوه بر حذف کامل سلول های سرطانی از بافت پستان، ظاهر و زیبایی سینه نیز تا حد ممکن حفظ می شود. به دلیل اینکه با پیشرفت تکنیک های جراحی سرطان پستان حتی برخی از افراد دارای تومورهای بزرگ پستان نیز می توانند بخشی از بافت پستان های خود را در طول ماستکتومی حفظ کنند ، جراحی انکوپلاستی می تواند یک انتخاب مناسب برای این افراد باشد. علاوه بر این،  در افرادی که علاوه بر جراحی به پرتودرمانی نیز احتیاج دارند ، آنکوپلاستی می تواند گزینه مناسبی برای بازسازی و بازیابی شکل ظاهری پستان قبل از انجام پرتودرمانی باشد.

دوره نقاهت کوتاه تر

از آنجایی که در جراحی آنکوپلاستی ، عمل درمان سرطان پستان با جراحی زیبایی سینه ترکیب می شود ، فرد نیازی به انجام دو عمل مجزا ندارد و در نتیجه در طول یک عمل می توان علاوه بر درمان سرطان، ظاهر سینه ها را نیز حفظ کرد. این امر به کوتاه تر شدن دوره نقاهت بیماری و همچنین کاهش عوارض احتمالی از جراحی های مختلف کمک خواهد کرد.

حس طبیعی تر در پستان ها

در بسیاری از موارد جراحی آنکوپلاستی اسکار یا جای زخم غیر قابل تشخیصی از خود به جای می گذارد و آسیبی به نوک سینه ها وارد نمی کند. در نتیجه ، این عمل ظاهر طبیعی پستان را حفظ می کند بدون اینکه تأثیر زیادی بر حس طبیعی پستان ها داشته باشد. علاوه بر این، در طول این عمل می توان تقارن سینه ها را بخوبی حفظ کرد. به جای اینکه مدت زمان زیادی از جراحی سرطان سینه تا عمل بازسازی پستان بگذرد در نتیجه عمل جراحی آنکوپلاستی بیمار می تواند بلافاصله حس سینه های طبیعی خود را داشته باشد.

ایجاد تقارن در سینه ها

در طول جراحی سرطان پستان، بخشی از بافت یک یا هر دو پستان برداشته می شود و در نتیجه شکل و سایز سینه ها از حالت تقارن خارج می شود. این در حالیست که در جراحی آنکوپلاستی پستان ، می توان به طور همزمان سایز سینه را کاهش داد و همچنین عمل لیفت سینه را نیز انجام داد. این امر به حفظ تقارن بیشتر در سینه ها پس از درمان سرطان سینه کمک بسیاری می کند.

آنکوپلاستی برای چه افرادی مناسب است؟

آنکوپلاستی-برای-چه-افرادی-مناسب

جراحی آنکوپلاستی برای بسیاری از زنان یک عمل زیبایی و درمانی مناسب محسوب می شود. این جراحی معمولاً در افرادی که لامپکتومی یا ماستکتومی پارشیال ( برداشتن بخشی از بافت سینه در ماستکتومی ) مؤثر است. افرادی که در طول ماستکتومی کل بافت پستان های آن ها برداشته شده است بهتر است سایر گزینه های بازسازی پستان را در نظر داشته باشند.

اگرچه آنکوپلاستی می تواند برای انواع شکل ها و فرم های سینه انجام شود اما زنانی که سینه های بزرگ تری دارند و سایز توده پستانی در آن ها نسبتاً کوچک است گزینه مناسب تری برای این جراحی خواهند بود. گاهی آنکوپلاستی در افراد دارای پستان های کوچک نیز قابل انجام است به شرطی که در نتیجه لامپکتومی بخش عمده بافت پستانی آن ها حذف نشده باشد. محل قرار گیری تومور نیز یکی از عوامل تعیین کننده مناسب یا غیر مناسب بودن جراحی آنکوپلاستی در زنان است. پیش از تصمیم گیری در خصوص انجام این جراحی بهتر است با یک پزشک متخصص جراحی زیبایی سینه مشورت کنید و گزینه های پیش رو برای بازسازی پستان را کاملاً با توجه به شرایط خود بررسی کنید.

 

آمادگی قبل از جراحی آنکوپلاستی

آمادگی-قبل-از-جراحی-آنکوپلاستی-1

پیش از انجام انکوپلاستی، باید اطلاعات مختلفی از بیمار از جمله کلیه مشخصات تومور سینه، زمان انجام آخرین تصویر برداری، مقایسه دو پستان با یکدیگر، سن بیمار و … مورد بررسی قرار بگیرد.

در نهایت باید انکوپلاستی را یک روش جراحی ترکیبی بدانیم که در زمان واحد درمان سرطان و برداشت بافت های سرطانی را با جراحی نوین زیبایی همراه ساخته و ضمن تخلیه بافت سرطانی در سینه، آن را زیباتر و شکیل تر نیز می سازد. در طول دهه گذشته، استفاده روز افزون از این روش با افزایش تعداد مقالات علمی منتشر شده در مورد انکوپلاستی، اتفاق افتاده و موفقیت های زیادی در خصوص اعمال جراحی پستان و زیبایی آن، صورت گرفته است.

مطالعات حاکی از آن است که با انجام این روش جراحی درمانی و ترمیمی، افزایش رضایت بیمار به لحاظ زیبایی و کیفیت زندگی، قابل توجه خواهد بود. همین طور هیچ گونه عوارض جانبی خاصی از این روش جراحی ثابت نشده است.

لازم به ذکر است که انجام عمل جراحی انکوپلاستی به مهارت جراح پستان ارتباط و بستگی زیادی دارد و میزان تجربه و صلاحیت پزشک، در نتیجه کار فوق العاده تاثیرگذار خواهد بود. بسیار اهمیت دارد که جراح پستان، در هر دو حوزه جراحی سرطان پستان، آنکولوژیک و زیبایی پستان مهارت داشته باشد. به این شکل نتیجه جراحی با موفقیت بیشتری همراه خواهد بود. پس در زمان انتخاب بهترین متخصص سرطان پستان دقت بسیار زیادی داشته باشید.

انواع روش‌های انکوپلاستی شامل چه مواردی هستند؟

 

انواع روش‌های انکوپلاستی شامل چه مواردی هستند؟

 

پیش از این اشاره کردیم که انکوپلاستی شامل انجام دو جراحی درمانی و زیبایی پستان به صورت همزمان است. به این ترتیب که ابتدا تومور و بافت‌های آلوده پستان خارج می‌شوند. سپس به کمک روشی مناسب، بافت‌های حذف شده جایگزین می‌گردند. با انجام انکوپلاستی می‌توان تقارن سینه‌ها را حفظ کرده و به حفظ اعتماد به نفس بیمار کمک نمود. به این ترتیب، در ادامه فرایند درمان سرطان سینه، فشار روانی کمتری بر بیمار تحت درمان وارد خواهد شد.

روش‌ها و تکنیک‌های انکوپلاستی متعدد هستند. نوع برش و روش پر کردن جای خالی بافت‌های حذف شده در این تکنیک‌ها نیز تفاوت دارند. برای مثال، اینکه تومور در بالا یا پایین سینه قرار گرفته باشد، بر محل برش و روش جراحی انکوپلاستی تاثیرگذار خواهد بود.

انتخاب روش جراحی انکوپلاستی بر اساس فاکتورهای متعددی صورت می‌گیرد. اندازه تومور، محل قرار گرفتن تومور و میزان برداشته شدن بافت پستان در انتخاب روش بازسازی موثر هستند. با این حال، روش‌های کلی برای انجام جراحی انکوپلاستی وجود دارند که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

عمل کوچک کردن سینه دو طرفه (Bilateral Breast Reduction)

در مواردی که جراحی لامپکتومی فقط بر روی یک سینه انجام می‌گیرد، اندازه آن کاهش پیدا می‌کند. همچنین، جراحی لامپکتومی، شکل سینه را نیز دستخوش تغییر خواهد کرد. در چنین شرایطی، بهتر است هر دو سینه از نظر اندازه و شکل هماهنگ گردند.

عمل کوچک کردن سینه دو طرفه چند مزیت دارد. اول اینکه در حین عمل لامپکتومی مقدار بیشتری از بافت سینه برداشته می‌شود. این موضوع در مواردی که تومور سینه بزرگ باشد، بسیار مفید خواهد بود. مزیت دیگر آن این است که با انجام جراحی اصلاح سینه در دو طرف، ظاهر سینه‌ها متقارن خواهد شد.

لیفت سینه دو طرفه یا ماستوپکسی (Bilateral Breast Lift (Mastopexy))

عمل جراحی ماستوپکسی پستان یا لیفت سینه در دو طرف، یک روش جراحی انکوپلاستی به حساب می‌آید. این جراحی نسبت به جراحی کوچک کردن سینه دو طرفه که پیش از این معرفی کردیم، ساده‌تر است. برای بانوانی که قصد ندارند شکل سینه خود را تغییر دهند، این جراحی مفید خواهد بود. در واقع، طی این جراحی به جای برداشتن مقدار زیادی از بافت هر دو پستان، تنها مقدار کافی از بافت سینه تحت درمان برداشته می‌شود. معمولا در جراحی لیفت سینه دو طرفه یا ماستوپکسی، نوک سینه جابجا می‌شود تا سینه‌ها به حالت متقارنی در آیند.

ماستکتومی با حفظ پوست سینه (Skin-Sparing Mastectomy)

معمولا در بیمارانی که به سرطان پستان پیشرفته مبتلا می‌شوند، انجام ماستکتومی (تخلیه کامل سینه) اجتناب ناپذیر است. در چنین مواردی، انجام جراحی به روش ماسکتومی با حفظ پوست به حفظ ظاهر سینه کمک خواهد کرد.

در حین جراحی ماستکتومی با حفظ پوست (Skin-Sparing Mastectomy)، پوست سینه برش خورده و نوک پستان و آرئول از جای خود بلند می‌شوند. سپس پزشک جراح، بافت سینه را به طور کامل تخلیه خواهد کرد. در نهایت پزشک جراح، پوست برداشته شده را به محل خود بازگردانده و نوک سینه و آرئول آن را بازسازی می‌کند. به این ترتیب، شکل و ظاهر اصلی سینه حفظ خواهد شد.

تکنیک‌های جابجایی حجم در انکوپلاستی چگونه انجام می‌گیرند؟

برای افرادی که بیش از ۱۰ تا ۲۰ درصد از حجم سینه خود را در جراحی سرطان پستان از دست می‌دهند، مشکلات ظاهری عدیده‌ای به وجود می‌آید. به همین دلیل، معمولا برای رفع مشکلات ظاهری سینه لازم است از نوعی روش پر کردن استفاده شود. جابجایی حجم ساده‌ترین گزینه برای بازسازی سینه در جراحی انکوپلاستی است. البته تکنیک‌های جابجایی حجم نیز شامل روش‌های مختلف و پیچیدگی‌های متفاوت هستند. بسته به میزان تهاجمی بودن جراحی تومور می‌توان یکی از این روش‌ها را انتخاب نمود.

در روش جابجایی حجم از باقیمانده بافت سینه برای پر کردن جاهای خالی استفاده می‌شود. در واقع نقاطی که پس از برداشتن تومور خالی مانده‌اند، با شکل دهی مجدد به بافت باقی مانده سینه، پر می‌شوند. جالب است بدانید که حتی در مواردی که بافت‌های عمقی سینه برداشته شده‌اند نیز می‌توان از روش جابجایی حجم یا بازآرایی موضعی استفاده نمود.

روش جابجایی حجم عمدتا برای افرادی استفاده می‌شود که سینه‌های متوسطی دارند. همچنین، کاربرد روش بازآرایی بافتی موضعی برای پر کردن محل تومورهای کوچک مناسب‌تر خواهد بود.

انواع روش‌های جراحی در جابجایی حجم شامل چه مواردی هستند؟

روش‌های زیادی برای جابجایی حجم بافت سینه در جراحی انکوپلاستی وجود دارند. این روش‌ها بر اساس محل تومور انتخاب می‌شوند. در ادامه نوع برش جراحی و روش‌های جابجایی حجم در انکوپلاستی را معرفی می‌کنیم.

انکوپلاستی برای قطب فوقانی سینه

این که ضایعه سرطانی در نیمکره فوقانی یا تحتانی سینه باشد، بر روش جراحی تاثیر می‌گذارد. اصلی‌ترین تکنیک‌هایی که برای انکوپلاستی با روش جابجایی حجم در قطب فوقانی سینه به کار می‌روند عبارتند از:

  • ماستوپکسی هلالی
  • برش Batwing
  • برش Hemi-batwing

هر گاه ضایعات سرطانی در نیمکره فوقانی پستان وجود داشته باشند، از هر سه روش یاد شده استفاده می‌شود. محدوده نیمکره فوقانی سینه از ساعت ۱۰ تا ۲ بعد از ظهر در جهت عقربه‌های ساعت در نظر گرفته می‌شود.

در مواردی که بیمار از سینه‌های بزرگی برخوردار است نیز این روش‌ها بسیار کارآمد هستند. با این روش‌ها حتی می‌توان ضمن برداشتن بافت‌های آلوده، نوک سینه و ناحیه آرئولار را حفظ نمود.

انکوپلاستیکی برای قطب تحتانی سینه

قطب تحتانی پستان از ساعت ۳ تا ۹ در جهت عقربه‌های ساعت خواهد بود. در مواردی که تومور در قطب پایین سینه قرار می‌گیرد، از یکی از روش‌های زیر برای جراحی انکوپلاستی استفاده می‌شود:

  • برش مثلثی
  • ماستوپکسی کاهشی
  • اینفرامماری (که در آن پوست سینه بیمار حفظ می‌گردد)

در هر یک از این روش‌ها می‌توان مقدار زیادی از بافت سینه (از زیر پوست تا روی عضله قفسه سینه) را استخراج کرده و جایگزین نمود. نتیجه حاصل از جراحی انکوپلاستی در قطب تحتانی سینه، معمولا با نتایجی عالی همراه خواهد بود.

جراحی انکوپلاستی برای هر بخش از پستان

به طور کلی، هر قسمت از پستان که دچار تومور و ضایعه سرطانی شود، با یکی از روش‌های زیر تحت اکوپلاستیک قرار می‌گیرد:

  • قطعه برداری شعاعی-بیضی
  • تکنیک Circumareolar که به حفظ پوست سینه کمک می‌کند
  • ماستوپکسی دوناتی یا گرد
  • روش کاهشی Wise که معمولا با حذف نوک سینه همراه است

برای جراحی انکوپلاستی در هر قسمت از بافت پستان، از پروتزهای دائمی یا اجزایی تحت عنوان Expander استفاده می‌شود. این کار به ایجاد فضای کافی برای قرار دادن پروتز سینه در آینده کمک می‌کند.

آیا در جراحی انکوپلاستی، هر دو سینه به جراحی زیبایی نیاز دارند؟

 

آیا در جراحی انکوپلاستی، هر دو سینه به جراحی زیبایی نیاز دارند؟

 

یکی از مهم‌ترین سوالاتی که ممکن است درباره جراحی انکوپلاستی به وجود آید این است که آیا هر دو سینه به جراحی زیبایی نیاز دارند؟ پاسخ به این سوال به شرایط بیمار و نوع تصمیم‌گیری پزشک بستگی خواهد داشت.

به طور کلی، بافت سینه در افراد مختلف متفاوت است. همچنین، رشد تومور و محل آن بر میزان تهاجمی بودن و گستردگی جراحی تاثیرگذار خواهد بود. هر چه تومور بزرگتر و سرطان سینه پیشرفته‌تر باشد، میزان تهاجمی بودن جراحی نیز بیشتر خواهد بود.

در مواردی که لازم است پزشک بخش زیادی از بافت پستان را خارج کند، تقارن بین دو سینه دستخوش تغییر خواهد شد. به این ترتیب، برای ایجاد تقارن بین سینه‌ها لازم است سینه دیگر نیز تحت جراحی قرار گیرد. در غیر این صورت، حتی با وجود انجام انکوپلاستی برای سینه تحت درمان، زیبایی ظاهری دو سینه از بین خواهد رفت.

البته لازم است این نکته را نیز یادآور شویم که متقارن‌سازی سینه‌ها را می‌توان در یک جراحی تاخیری انجام داد.

عوارض متقارن‌سازی سینه‌ها همزمان با انکوپلاستی

متقارن کردن سینه‌ها به صورت همزمان با انکوپلاستی سینه تحت درمان، هزینه جراحی را کاهش خواهد داد. با این حال، عوارض ناشی از آن را نیز باید در نظر گرفت.

به طور کلی، معمولا در حین جراحی تعیین حاشیه‌های سینه که نیاز به اصلاح دارند، قدری دشوار خواهد بود. از سوی دیگر، در مراحل درمانی پس از جراحی سرطان پستان، ممکن است وضعیت ظاهری سینه بیمار تغییر کند. بنابراین به نظر می‌رسد، انجام عمل متقارن‌سازی پستان با روش تاخیری راهکار مناسب‌تری باشد.

همچنین در بسیاری از موارد، بیماران پس از جراحی سرطان پستان تحت درمان با روش رادیوتراپی قرار می‌گیرند. رادیوتراپی یا پرتو درمانی می‌تواند بر ظاهر سینه تاثیر گذار باشد. برای مثال، در بسیاری از افراد رادیوتراپی حجم بافت سینه را به شدت کاهش می‌دهد. البته در برخی دیگر از افراد، پرتودرمانی باعث بروز تورم یا ایجاد ادم در پستان خواهد شد.

در هر دو حالت یاد شده، شکل ظاهری سینه تغییر کرده و تقارن بین دو سینه از بین خواهد رفت. به همین دلیل، عمده پزشکان مجرب به بیمار توصیه می‌کنند که پس از اتمام رادیوتراپی برای انجام جراحی متقارن‌سازی سینه‌ها اقدام کنند. معمولا طول دوره درمان با پرتودرمانی سرطان سینه برای افراد مختلف از 6 تا 12 ماه متغیر خواهد بود.

مراقبت های پس از آنکوپلاستی

پس از انجام انکوپلاستی، انجام روش های مراقبتی زیر لازم خواهد بود:

  • پس از انجام جراحی، باید شخص را به بخش ریکاوری انتقال داد.
  • استعمال دخانیات و مشروبات الکلی، تا دو هفته ممنوع خواهد بود.
  • رژیم غذایی بر پایه مایعات دنبال شود.
  • از لباس های کاملا نخی و آزاد استفاده شود.
  • بیمار باید از سوتین طبی استفاده نماید.
  • تا حداقل یک ماه از انجام فعالیت های سنگین خودداری شود.
  • حمام پس از 2 تا 5 روز بعد انجام شود.
  • بهتر است از رانندگی کردن نیز تا مدتی اجتناب شود.

کلام آخر

دکتر فرهاد موسی زاده، بهترین جراح پستان در تهران، در زمینه جراحی پستان و بیماری های مربوط به آن، همین طور جراحی زیبایی پستان، انکولوژی و … دارای بورد تخصصی میباشند. جهت تعیین وقت با دکتر موسی زاده، می توانید به صفحه تعیین نوبت وب سایت ایشان، مراجعه نمایید.

می توانید فایل پی دی اف این مقاله را از این قسمت دانلود نمایید.

سوالات متداول

روش آنکوپلاستی در واقع ترکیبی از جراحی برداشتن تومور در پستان و جراحی زیبایی به صورت همزمان است.

در جراحی آنکوپلاستی با توجه به اینکه عمل برداشتن تومور سرطانی همزمان با جراحی زیبایی انجام می‌شود، بیمار نیاز به 2 عمل جداگانه ندارد. این امکان باعث کوتاه شدن دوره نقاهت بیماری و همچنین کاهش عوارض احتمال جراحی خواهد شد.

این جراحی معمولا در افرادی که لامپکتومی یا ماستکتومی پارشیال انجام می‌دهند، قابل انجام است.

برای چنین افرادی بهتر است از سایر گزینه‌های بازسازی پستان استفاده شود. بهتر است با دکتر پستان خود مشورت بیشتری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه *

پیمایش به بالا

بازسازی پستان به طور معمول همزمان با برداشتن پستان یا پس از آن و یا در آینده انجام می‌شود. راه‌‌‌‌‌‌‌های بسیاری برای بازسازی پستان وجود دارد که می تواند شامل کاشت (ایمپلنت)، ترمیم با برداشتن بافت از دیگر قسمت های بدن جهت جراحی بازسازی پستان استفاده کند. نوع بازسازی بستگی به سن، مشخصات بدن و نوع جراحی‌‌‌‌‌‌‌ دارد. بازسازی پستان با تکنیک های جراحی پلاستیک بیشماری قابل انجام است که ایجاد پستان به نسبت طبیعی از نظر شکل ، ظاهر و سایز بدنبال برداشتن پستان منجر می شود.

تصمیم گیری برای انتخاب هر روش درمانی بر اساس نوع سرطان، گزارش آسیب شناسی، سن، وضعیت سلامت عمومی انجام خواهد شد. عوامل زیستی و رفتاری سرطان پستان، بر درمان موثر است. بعضی از تومورها کوچک هستند ولی به سرعت رشد می‌کنند در صورتی که برخی دیگر بزرگ بوده و رشد کندی دارند. کلینیک دکتر فرهاد موسی زاده به منظور انتخاب طرح درمانی مناسب عواملی را در نظر می گیرد که شامل مرحله و درجه تومور، وضعیت تومور از نظر گیرنده های هورمون، سن بیمار و سلامت عمومی، وضعیت یائسگی، ظهور جهش ژنی در سرطان پستان ارثی (BRCA1 یا BRCA2)

پس از انجام جراحی برنامه درمانی شامل ارزیابی کیفیت زندگی، وضعیت روحی، سلامت جنسی، خستگی، لنف‌ ادم و مدیریت وزن، بررسی در مورد شرایط باروری فرد و در صورت لزوم همراه با مشاوره های لازم در مرکز درمانی، بررسی و مباحثه در ارتباط با اثرات جانبی در حین سرطان پستان شامل علائم یائسگی، سلامت استخوان ها و اختلالات هورمونی، تعیین ریسک فاکتور های ابتلا به بیماری های قلبی -عروقی، ارزیابی برای احتمال بروز سرطان پستان دگربار و یا سرطان‌های جدید دیگر، انجام یک معاینه کامل فیزیکی و تاکید به ادامه مصرف داروهای تجویز شده دراز مدت، می باشد.

در کلینیک فوق تخصصی بیماری های پستان دکتر فرهاد موسی زاده، ماموگرافی غیر طبیعی و توده های جدید و یا مشکوک، تشخیص جدید سرطان پستان، ارزیابی خطر ابتلا به سرطان پستان و سابقه خانوادگی سرطان پستان، بیماری های غیر سرطانی پستان از جمله آتیپیک، داکتال یا هیپرپلازی لوبولار و سرطان های لوبولار درجا و دیگر مشکلات پستان مانند تغییرات در پوست پستان، ترشح از نوک پستان، عفونت و درد پستان، بزرگ شدن سینه ها و یا توده جدید در مردان و … ارزیابی و تشخیص داده شده و بر اساس پلن درمانی برنامه ریزی شده درمان می گردد.