درمان سرطان سینه
خانه درمان سرطان پستان
درمان سرطان سینه و روش های آن به ماهیت بیماری مرحله آن و میزان گسترش آن در بدن بستگی دارد. اغلب اوقات افراد مبتلا به سرطان سینه چندین روش درمانی را برای درمان آن انجام می دهند. در سال های اخیر پیشرفت زیادی در درمان سرطان پستان حاصل شده است که منبع امید بیماران سرطانی است. امروزه به جای فقط یک یا دو روش درمانی لیستی از گزینه های درمانی وجود دارد که برای مبارزه با سلول های سرطانی استفاده می شود.
سعی می کنم در مورد راه های تشخیص و انواع روش های درمان جراحی و غیر جراحی سرطان سینه برای شما توضیحاتی داشته باشم. (مطالب گفته شده در این مقاله حاصل 15 سال علم و تجربه دکتر فرهاد موسی زاده جراح پستان و متخصص بیماری های سینه و سرچ مقالات به روز و معتبر می باشد.) خوشحال می شویم با انتشار لینک این مقاله در فضاهای مجازی و بین دوستان خود به افزایش آگاهی جامعه کمک کنید.
به سرطان سینه، کانسر برست نیز میگویند.
عناوین مقاله
پادکست درمان های جدید سرطان سینه
Podcast: Play in new window | Download
آشنایی با مفهوم سرطان پستان
پیش از پرداختن به درمان سرطان پستان، آشنایی با هر علمی زبان خاص خود را دارد اگر شما مبتلا به سرطان پستان هستید یا به دلایل مختلف مانند بیماری نزدیکان و حتی تحقیقات علمی در حال مطالعه در مورد این بیماری می باشید باید ابتدا با برخی اصلاحات مانند:
- ساختار پستان بانوان
- عملکرد پستان چگونه است
- سرطان پستان: یک بیماری سلولی
- جهش ها:عامل اصلی ایجاد سرطان
- متاستاز
- درجه یا استیج سرطان پستان
به این منظور توصیه می شود مقاله زیر برای آشنایی با اصطلاحات سرطان مطالعه شود
پیشگیری از سرطان پستان
سرطان پستان یکی از شایع ترین سرطان ها در میان زنان و جمعیتی از مردان است که آمار بسیاری را سالیانه در جهان به خود اختصاص می دهد. با توجه به ریسک بالای این بیماری و میزان مرگ و میر ناشی از آن، شناخت روش های پیشگیری از سرطان پستان می تواند بسیار موثر واقع شود. در امر پیشگیری راهکارهای مختلفی مانند کنترل وزن، تاثیر تغذیه، تاثیر زمان شیردهی و عادات روزمره موثر است. مقاله کامل پیشگیری از سرطان پستان
تشخیص زود هنگام سرطان پستان
از هر 9 زن، یک نفر در طول زندگی خود دچار یکی از انواع سرطان سینه می شود. فاکتورهای جانبی، از جمله تاریخچه ی خانوادگی ابتلا به برست کنسر، یا سابقه ی مشاهده ی نتایج غیر عادی در نمونه برداری (بیوپسی)، خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهند. میانگین سنی زنان مبتلا به سرطان سینه در ایران، 10 سال زودتر از میانگین سنی جهانی اعلام شده است.
سالانه در جهان تقریبا 250000 نفر به سرطان سینه مبتلا می شوند؛ هر سال 40000 نفر در اثر سرطان پستان جان خود را از دست می دهند این اعداد نسبی هستند. بر اساس آمار، سرطان سینه، دومین سرطان شایع دنیا بود اما امسال طبق آمار سازمان جهانی بهداشت در سال 2021 سرطان پستان گوی سبقت را از سرطان ریه ربود و به شایع ترین سرطان جهان تبدیل شد بعد از دو دهه سرطان ریه از مقام اول به مقام دوم رسید و سرطان روده بزرگ سومین سرطان شایع جهان شد و به همین خاطر هم تشخیص زودهنگام سرطان سینه امری بسیار ضروری است.
در باب تشخیص زودهنگام برست کنسر باید بگوییم هر چه این بیماری زودتر تشخیص داده شود، مرحله و استیج آن پایین تر خواهد بود؛ در صورت تشخیص زودرس، احتمال حفظ سینه ها و طول عمر طبیعی فرد بالا می رود، و چنانچه در مرحله صفر یا یک تشخیص داده شود بیمار زندگی و طول عمری کاملا طبیعی خواهد داشت.
از مزایای دیگر تشخیص زود هنگام می توان به کاهش هزینه ها و انتخاب روش های کمتر تهاجمی اشاره کرد. به عنوان مثال هر چه بیماری زودتر تشخیص داده شود تعداد جلسات شیمی درمانی لازم کمتر می شود و حتی در برخی موارد، فرآیند درمان، بدون شیمی درمانی، کامل می شود. برای مطالعه مطالب کاربردی در مورد تشخیص سرطان پستان مقاله مربوطه را مطالعه نمایید
علائم سرطان پستان
علائم سرطان پستان، مانند اکثر بیماری های دیگر، از هر شخص تا شخص دیگر، تفاوت های بسیاری دارد. این درحالی است که، ممکن است، برخی از افراد مبتلا هیچ علامتی نداشته باشند.
علائم اولیه سرطان پستان
برخی از علائم اولیه و هشدار دهنده سرطان پستان (سرطان سینه) عبارت هستند از:
- به وجود آمدن توده در پستان یا زیر بغل
- ضخیم شدن پوست یا تورم بخشی از پستان
- تحریک یا کمرنگ شدن پوست پستان
- قرمز شدن یا پوسته دادن نوک پستان
- درد داشتن یا گود شدن نوک پستان
- ترشح خون یا هر مایع دیگر به استثنای شیر از نوک پستان
- هرگونه تغییر در اندازه یا شکل پستان ها به خصوص به صورت یک طرفه
- درد در پستان
- خارش یا تحریک پستان
- تغییر رنگ پستان
- قرمزی یا گود شدن پوست پستان (چیزی مانند پوست مرکبات)
مقاله جامع علائم سرطان پستان را مطالعه نمایید
ویدیو روش های مختلف درمان
روش های درمان سرطان پستان
روش های درمان سرطان سینه بسیار گوناگون بوده و هر روز در حال تغییر و پیشرفت هستند و ممکن است در آینده به این لیست روش های جدیدتری اضافه شود که در این صورت حتما برای شما در مورد روش های نوین در آینده صحبت خواهم کرد. روش هایی که در اینجا به آن ها اشاره می کنیم با توجه به شرایط بیمار انتخاب می شوند، ممکن است برای یک بیمار یک روش یا چند روش به صورت ترکیبی مورد استفاده قرار گیرد. نوع سرطان نیز در انتخاب روشهای درمان تاثیر دارد. مثلا در سرطان پستان سه گانه منفی که یکی از چند نوع سرطان پستان است، مجموعهای از روشهای درمانی به کار گرفته میشود.
انواع روش های جراحی در درمان سرطان پستان
هدف از جراحی سرطان سینه، برداشتن تومور و بخشی از بافت اطراف آن، در کنار حفظ بافت پستان (تا جای ممکن) است. روش های جراحی پستان، بسته به محل تومور و وسعت بافتی که با تومور خارج می شود، متفاوت هستند. در صورت لزوم ممکن است جراح غدد لنفاوی زیر بغل را هم برای انجام آزمایشات بیشتر خارج کند.
در بسیاری از موارد روش های غیر جراحی در دسترس بسیار موثر تر عمل می کنند. بنابراین بهتر است قبل از انتخاب روش درمان، نظر پزشک و دیگر گزینه های موجود را با دقت بررسی کنید. روش های جراحی درمان برست کنسر عبارتند از:
ماستکتومی ساده یا کامل
در روش ماستکتومی، جراح کل پستان (که نوک پستان را هم شامل می شود) را بر می دارد. با این حال غدد لنفاوی (غدد کوچکی که قسمتی از سیستم ایمنی بدن هستند) دست نخورده باقی می مانند.
ماستکتومی برای افراد زیر مناسب است:
✔ مبتلایانی که سرطان غدد لنفاویشان را درگیر کرده است
✔ افرادی که در معرض خطر سرطان پستان هستند و می خواهند از بروز آن جلوگیری کنند
ماستکتومی رادیکال مدیفیه (MRM)
روش های جراحی گوناگونی در درمان سرطان سینه وجود دارد که قدیمی ترین آنها، برداشتن کامل پستان و غدد لنفاوی زیر بغل است،به این روش ماستکتومی رادیکال مدیفیه گفته می شود.
در این روش پوست، نوک سینه، بافت سینه، آرئول و غدد لنفاوی زیر بغل به طور کامل برداشته می شود، با اینحال عضلات قفسه سینه دست نخورده باقی می ماند.
متاسفانه هنوز در مواردی مجبور هستیم از همین روش (که روش خوشایندی نه برای ما، نه برای بیمار است) استفاده کنیم.در مواردی که تومور بزرگ است و به شیمی درمانی قبل از عمل یا نئوادجوانت پاسخ نداده است، یا مواردی که تومور چند کانونی است و در چند نقطه از پستان تومور وجود دارد، راه دیگری بجز ماستکتومی رادیکال مدیفیه وجود ندارد.
در مورد برداشتن غدد لنفاوی باید گفت در گذشته تعداد بسیار بالایی از غدد لنفاوی برداشته می شد، گاهی تا 60 عدد غده لنفاوی از زیر بغل خارج می شد. با اینحال امروزه خصوصا در مواردی که به درگیر شدن غدد لنفاوی مشکوک هستیم غدد لنفاوی نگهبان را برداشته و بر اساس جواب پاتولوژی در مورد برداشتن سایر غدد لنفاوی زیر بغل تصمیم می گیریم. با این روش احتمال ورم دست یا لنف ادم بعد از عمل بسیار کاهش می یابد.
هدف کلی روش MRM حذف تمام یا بخش اعظم سرطان است، اما تا حد ممکن بافت پوست سالم حفظ می شود. اینکار باعث می شود بیمار در آینده، در صورت تمایل بتواند پس از بهبودی کامل، تحت جراحی بازسازی سینه قرار بگیرد.
بیمار برای انجام ماستکتومی رادیکال مدیفیه، تحت بیهوشی عمومی قرار می گیرد. سپس جراح، قفسه سینه را علامت گذاری و برای برش آماده می کند و با ایجاد یک برش در قفسه سینه، پوست را عقب می کشد تا پستان تخلیه شود. همچنین بسیاری از غدد لنفاوی زیر بغل هم بطور کامل خارج خواهند شد. معمولا کل مراحل جراحی بین دو تا چهار ساعت زمان می برند.
ماستکتومی رادیکال
در این روش، جراح، تمام بافت سینه را همراه با نوک پستان، غدد لنفاوی زیر بغل و عضلات قفسه سینه را بطور کامل خارج می کند.
امروزه، این جراحی به ندرت انجام می شود، چراکه در اکثر موارد ماستکتومی رادیکال مدیفیه (که تغییر ظاهری کمتری دارد) به اندازه ی ماستکتومی رادیکال موثر عمل می کند. ماستکتومی رادیکال، فقط به کسانی پیشنهاد می شود که سرطان، عضلات سینهشان را هم درگیر کرده است.
لومپکتومی (ماستکتومی پارشیال، جزئی یا ناقص)
در ماستکتومی پارشیال، جراح، تومور و بخشی از بافت اطراف آن را خارج می کند. در این روش، به احتمال زیاد بیمار پس از جراحی به پرتودرمانی نیاز دارد. بنابراین لومپکتومی برای خانم های باردار و کسانی که قادر به تحمل اشعه نیستند، مناسب نیست. لازم به ذکر است در مواردی که تومور بزرگ است یا سرطان به بافت خارج از پستان نفوذ کرده است، ماستکتومی جزئی پیشنهاد نمی شود.
تمامی روش هایی که تا به اینجا معرفی شدند، جزو روش های نسبتا قدیمی هستند، امروزه روش های جدیدتری در دسترس است که علاوه بر خارج کردن تومور، ظاهر سینه را تا حد زیادی حفظ می کنند. این روش ها عبارتند از:
جراحی سرطان با حفظ سینه و انکوپلاستی
یکی از بهترین روش های جراحی که امروزه بسیار رایج است، جراحی سرطان با حفظ پستان است که در برخی موارد به شکل انکوپلاستی انجام می گیرد.
در این روش جراحی برداشتن تومور، حفظ پستان و جراحی زیبایی پستان (که می تواند شامل کوچک کردن پستان، لیفت پستان و بالا کشیدن پستان) بصورت همزمان انجام می شود.. این روش امروزه در جهان بسیار مرسوم است و در ایران نیز توسط بنده و برخی از همکاران گرامی انجام می شود.
ماستکتومی ساب کوتانه (ماستکتومی با حفظ پوست)
در این روش، جراح، پوست ناحیهای که تومور از آن خارج شده را همراه با پوست نوک سینه بر می دارد، اما پوست سایر نواحی برای کمک به بازسازی پستان، بدون هیچ تغییری باقی می مانند.
این روش برای کسانی که سلول های سرطانی نزدیک به پوستشان است، یا کسانی که قصد دارند بازسازی سینه را در آینده انجام دهند، مناسب نیست.
ماستکتومی ساب کوتانه روش نسبتا جدیدی است که همانطور که گفتیم، طی آن بافت پستان به طور کامل برداشته می شود، با اینحال پوست پستان حفظ می شود و همزمان بازسازی پستان نیز انجام می گیرد. این روش با کمک پروتز و فلپ های عضلانی انجام می شود.
ماستکتومی ساب کوتانه ، روش مورد علاقه دکتر فرهاد موسی زاده بوده و بسیار مورد استقبال بیماران قرار می گیرد این روش،خصوصا در عمل های پیشگیرانه در افراد پرخطر و دارای سابقه خانوادگی بسیار توصیه می شود.
ماستکتومی ساب کوتانه با حفظ پوست و نوک پستان :(NASM)
این روش هم مانند روش قبل می باشد اما برتری این روش حفظ نوک سینه می باشد. در روش قبل نوک پستان با استفاده از میکرونیدلینگ بازسازی می گردد اما در این روش نوک پستان فرد حفظ می گردد. این روش نیز در عمل های پیشگیرانه بسیار توصیه می شود.
بازسازی سینه پس از جراحی سرطان پستان
بازسازی پستان همانطور که از اسم آن پیدا است عملی است که در بیماران مبتلا به سرطان پستان کاربرد دارد، بیمارانی که در طی فرآیند درمان خود مجبور به ماستکتومی یا حذف پستان درگیر در سرطان شدهاند.
بازسازی سینه (Breast Reconstruction) به عمل جایگزینی یک یا هر دو پستان با شکل طبیعی، ظاهر، تقارن و سایز مناسب درافرادی که تحت ماستکتومی یک یا دو طرفه قرار گرفته اند گفته می شود به علاوه در افرادی هم که لامپکتومی انجام شده ممکن است پستان ظاهر مناسبی نداشته باشد و یا ناهنجاری مادرزادی در تکامل پستان ها وجود داشته باشد مثلاً پستان رشد نکرده و یا ظاهر مناسب نداشته باشد و نیاز به اصلاح عمده داشته باشد و در این موارد نیز ممکن است نیاز به بازسازی وجود داشته باشد.با عمل بازسازی پستان بیماران ظاهر طبیعی پستانهای خود را در حد بسیار زیادی به دست خواهند آورد البته لازم به ذکر است پستان بازسازیشده تنها ظاهر شبیه پستان دارد و هرگز نمیتواند عملکرد طبیعی مانند شیردهی داشته باشد.
روش های درمانی غیر جراحی سرطان سینه
شیمی درمانی یا کموتراپی
شیمی درمانی یا کموتراپی بخشی از برنامه درمانی در برست کنسر محسوب می گردد در مواردی شیمی درمانی قبل از جراحی سرطان و گاهی بعد از جراحی انجام می گیرد. در این روش برای از بین بردن سلول های سرطانی، از دارو استفاده می شود.
اگر شیمی درمانی قبل از جراحی انجام گیرد به آن نئوادجوانت کموتراپی گفته می شود. در صورتی که تومور بزرگتر از 3 سانتی متر باشد از این متد استفاده می شود که معمولا موجب کوچک تر شدن تومور قبل از جراحی می شود، موارد دیگری که از نئوادجوانت کموتراپی استفاده می شود زمانی است که درگیری واضح غدد لنفاوی زیر بغل را داریم همچنین در حالتی که بیمار سرطان پستان متاستاتیک دارد که در این مورد هم ابتدا شیمی درمانی انجام شده سپس در صورتی که آنکولوژیست محترم تشخیص بدهد که جراحی برای بیمار مفید خواهد بود با توصیه ایشان ما اقدام به جراحی می کنیم. شیمی درمانی به شکل قرص یا تزریق وریدی بصورت روزانه، هفتگی، ماهانه یا هر دو هفته یکبار انجام می شود. برنامه ی شیمی درمانی بر اساس شرایط بیمار طراحی می شود و ممکن است یک یا چند داروی ترکیبی دریافت کند.
در جواب به سوال متداول بیماران که میپرسند آیا شیمی درمانی باعث مرگ میشود، باید گفت که این روش درمانی در سالهای اخیر پیشرفت بسیار زیادی داشته است و خطرات مربوط به ضعیف کردن سیستم ایمنی بدن در آن به شکل قابل توجهی کاهش یافته است. به هر حال این موارد قبل از شروع درمان توسط پزشک به شما گفته خواهد شد و مزایا و معایب هر کدام از روشها با دقت بررسی خواهد شد.
هورمون درمانی در سرطان سینه
هورمون های زنانه (استروژن و پروژسترون) سوخت لازم برای فعالیت بعضی از سلول های سرطانی محسوب می شوند. در حقیقت این هورمون ها به رشد و گسترش سلول های سرطانی کمک می کنند. هورمون درمانی، هورمون های مورد نظر را اضافه، مسدود یا حذف می کند.
هورمون درمانی در سرطان سینه میتواند به تنهایی یا به همراه روشهای دیگر درمان توسط پزشک معالج انتخاب شود.
در سرطان پستان، دو نوع هورمون درمانی وجود دارد:
- داروهایی که از حمایت استروژن و پروژسترون از رشد سلول های سرطانی ممانعت می کنند.
- داروها یا جراحی هایی که تولید هورمون استرژن و پروژسترون را متوقف می کنند.
هورمون درمانی برای تمامی بیماران کاربرد ندارد در افرادی انجام می گیرد که گیرنده هورمون های استروژن و پروژسترون مثبت داشته باشند و در افرادی که گیرنده منفی هستند معمولا هورمون درمانی جایی ندارد.
سوالی که توسط اکثر بیمارانی که هورمون درمانی دریافت می کنند پرسیده می شود در مورد طول زمان انجام هورمون درمانی است یا به اصطلاح هورمون درمانی را تا چه مدت باید ادامه داد؟
قبلا این زمان را یک بازه 5 ساله در نظر می گرفتند که در مطالعات جدید این مدت به 7 الی10 سال افزایش یافته است. تصمیم گیری درمورد زمان مناسب هورمون درمانی برای هر فرد بر عهده همکاران گرامی مدیکال آنکولوژیست است.
پرتودرمانی در درمان سرطان سینه:
در این روش، سلول های سرطانی را با تابش پرتوهای قوی از بین می برند. پرتودرمانی به جلوگیری از رشد، تقسیم یا گسترش سلول های سرطانی به دیگر نواحی بدن هم کمک می کند. از آنجائیکه پرتودرمانی فقط سلول های سرطانی را هدف می گیرد، کمترین آسیب را به سلول های سالم اطراف وارد می کند.
پرتودرمانی در درمان سرطان در موارد زیر بکار می رود:
- بیمار جراحی شده، توده خارج شده و پستان بیمار حفظ شده است
- غدد لنفاوی زیر بغل درگیر شده باشند
- اندازه تومور بزرگ باشد
در حالت اول، یعنی حفظ پستان پرتودرمانی قطعی است اما در دو مورد دیگر تصمیم گیری در مشورت بین جراح و آنکولوژیست صورت می گیرد.
در آخر ممنون از وقت و توجه شما عزیزان که برای سلامتی و افزایش آگاهی خودتون صرف کردید، سلامتی تک تک شما آرزوی قلبی بنده است می توانید برای رزرو نوبت و دسترسی به راه های ارتباطی به بخش تماس با ما مراجعه نمایید. همچنین با دنبال کردن پیج اینستاگرام به آدرس @DrMoussazadeh مشاوره آنلاین دریافت نمایید.
استفاده از روش ایمونوتراپی برای درمان سرطان پستان
تقویت یا آمادهسازی سیستم ایمنی بدن برای درمان سرطان پستان، از روشهای درمانی مدرن به حساب میآید. ایمونوتراپی به دنبال آن است تا قدرت دفاع طبیعی بدن را تقویت کند. در این صورت سیستم ایمنی بدن میتواند با سرطان مقابله کرده و به سلولهای سرطانی حمله کند.
روش درمانی ایمونوتراپی را میتوان برای درمان سرطان پستان سه گانه منفی به کار برد. همچنین، این روش درمانی برای بهبود بیماران مبتلا به مراحل اولیه سرطان پستان پر خطر مفید خواهد بود.
پمبرولیزوماب یکی از مهمترین داروهایی است که در روش ایمونوتراپی به کار میرود. این دارو توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA)، برای درمان سرطان پستان پر خطر و سرطان سه گانه منفی تایید گردیده است. معمولا از ترکیب داروی پمبرولیزوماب با داروهای شیمی درمانی، برای پیش از جراحی سرطان پستان استفاده میشود. البته در فرایند تکمیل درمان سرطان پستان پس از جراحی نیز از این داروی ایمونوتراپی استفاده خواهد شد. این که داروهای ایمونوتراپی تا چه زمانی باید توسط بیمار مصرف شوند، کاملا به وضعیت بیمار و نظر پزشک متخصص بستگی خواهد داشت.
عوارض ایمونوتراپی
روش درمان سرطان پستان با داروهای ایمونوتراپی نیز مانند هر روش درمانی دیگری میتواند عوارض جانبی در پی داشته باشد. از عوارض جانبی پمبرولیزوماب میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- بروز بثورات پوستی
- مشاهده علائمی شبیه به آنفولانزا
- ابتلا به مشکلات تیروئیدی
- اسهال
- تغییرات شدید وزنی
این گونه عوارض شایعترین نوع عوارض جانبی پمبرولیزوماب به حساب میآیند. با این حال ممکن است عوارض جانبی شدیدتری نیز در برخی افراد بروز کند. در نظر داشته باشید که مزایای روش ایمونوتراپی برای بهبود وضعیت بیمار بسیار بیشتر از عوارض آن خواهد بود. برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد کاربرد ایمونوتراپی در درمان سرطان پستان میتوانید با دکتر فرهاد موسی زاده صحبت نمایید.
استفاده از روش پادتن درمانی برای درمان سرطان پستان
یکی از جدیدترین روشهای درمانی برای درمان سرطان پستان، پادتن درمانی سرطان پستان نام دارد. این روش نیز نوعی ایمونوتراپی به حساب میآید. در واقع، هنگامی که سیستم ایمنی بدن یک عامل مزاحم یا مضر در بدن تشخیص دهد، آنتی بادی لازم برای مقابله با آن را خواهد ساخت. آنتی بادیها، مولکولها یا پروتئینهایی هستند که میتوانند به آنتی ژنها متصل شده و با عفونت یا عوامل مزاحم مبارزه کنند. آنتی ژنها نیز به مولکولهایی اطلاق میشود که پاسخ ایمنی در بدن را آغاز میکنند.
در روش پادتن درمانی برای درمان سرطان پستان، آنتی بادیهای مونوکلونال در آزمایشگاه تولید میگردند. این آنتی بادیها به صورت طبیعی نیز در بدن وجود دارند. با این حال، آنتی بادیهای ساخته شده در آزمایشگاه نیز به بدن تزریق میگردند. تزریق پادتنهای یاد شده، به روشهای مختلفی مانع از رشد تومور یا پیشرفت آن میشوند. به این ترتیب، پادتن درمانی میتواند به درمان سرطان پستان کمک شایانی کند. عملکرد آنتی بادیهای مونوکلونال در بدن به شکلهای زیر خواهد بود:
- پیشگیری از انتشار سیگنالهای رشد توسط سلولهای سرطانی و محدود کردن تقسیم سلولی تومور
- غیر فعال کردن پروتئینهایی که روی سطح سلولهای سرطانی قرار گرفته و شناسایی آنها توسط سیستم ایمنی بدن را مختل میسازند
- پیشگیری از حمله سیستم ایمنی بدن به سلولهای سالم
پادتن درمانی از طریق مصرف مهارکنندههای ساخته شده در آزمایشگاه انجام میگیرد. برخی از این مهارکنندهها عبارتند از:
- تراستوزوماب
- پرتوزوماب
- ترکیب پرتوزوماب، تراستوزوماب و هیالورونیداز
عوارض پادتن درمانی سرطان پستان
با اینکه روش پادتن درمانی یا استفاده از آنتی بادیهای مونوکلونال تاثیر بسزایی بر درمان سرطان دارد، اما عوارض جانبی آن را نیز باید در نظر گرفت. شدت عوارض جانبی پادتن درمانی سرطان پستان به نوع دارو بستگی دارد. در واقع، هر داروی تزریق شده هدف خاصی را دنبال میکند. بسته به اینکه آن دارو بر چه مکانیسم سلولی تاثیر گذار باشد، عوارض جانبی متعددی خواهد داشت.
در هر حال، عمده داروهای مرتبط با فرآیند پادتن درمانی سرطان پستان، واکنشهای آلرژیک به دنبال دارند. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید از پزشک خود درباره عوارض احتمالی آنتی بادی مورد استفاده برای شما سوال کنید.
مراقبت های پس از جراحی سرطان پستان
مراقبت های پس از جراحی سرطان پستان شامل مجموعه ای از عوامل مانند زمان استحمام، آغاز نرمش ها،مراقبت از درن و … می شود. درن وسیله ای است که خون آبه ها را خارج ساخته و باید حتما هر 24 ساعت یک بار ترشحات جمع شده در آن تخلیه شده و میزان آن ها برای ارائه به پزشک یادداشت شود
برای مراقبت های پس از جراحی سرطان پستان توصیه می شود که به مدت 4 تا 6 هفته ، در منزل استراحت داشته باشید. البته فعالیت های فردی از روز پس از عمل، قابل اجرا خواهند بود. همین طور ورزش های عادی و سبک چون پیاده روی منعی ندارند، اما ورزش های سنگین تا دو ماه توصیه نمی شود.
در مقاله زیر به مراقبت های پس از جراحی سرطان پستان می پردازیم تا ببینیم چطور باید پس از انجام این جراحی، به زندگی طبیعی بازگشت.
ورزشهای مناسب بعد از جراحی پستان
ورزش را در 24 ساعت پس از جراحی و پس از خارج شدن لولههای تخلیه، با حرکات محدود شروع کنید.
ورزش فشار دادن توپ: با استفاده از یک توپ پلاستیکی که زیر کف دستتان قرار میگیرد، دست خود را فشار داده و شل کنید.
تمرین باز و بسته شدن دست (ورزش فشار دادن توپ): دست را 15 تا 25 بار، باز و بسته کنید این حرکت 3-4 بار در روز تکرار کنید، با این کار بازگشت مایع لنفاوی به گردش عمومی بدن تسریع میشود.
تمرین شانه زدن: صاف بنشینید، آرنج خود را روی میز قرار دهید و یک طرف موهای خود را از جلو و عقب با یک شانه، شانه کنید، سپس سعی کنید کل موهای خود را شانه کنید. می توانید حرکات آرنج و دست و بازوی جراحی شده را انجام دهید. اما تمرینات باز و بسته شدن بازو در کنار شانه، پس از برداشتن لولههای تخلیه آغاز میشود. بازوی شما نباید به طور مداوم به بدن شما بچسبد. میتوانید حداقل دو بار در روز تمرینات را تکرار کنید و در صورت بروز درد میتوانید کمی استراحت کنید.
مقاله کامل ورزش و مراقبت های لازم پس از جراحی سینه در لینک زیر
سرطان پستان در مردان
بر خلاف باور عموم که سرطان پستان فقط در بانوان رخ میدهد، مردان نیز ممکن است که درگیر این نوع از سرطان شوند.
سرطان پستان در مردان یک سرطان بسیار نادر است و بیشتر مردان بالای 60 سال را درگیر خود میکند. مردانی که در مراحل اولیه بیماری هستند، معمولا شانس بسیار بالایی برای درمان را دارند. در این حالت پزشک پس از برداشتن بافت سرطانی با استفاده از پرتو درمانی یا شیمی درمانی نسبت به معالجه کامل بیمار اقدام میکند.
طول عمر مبتلایان به سرطان سینه
طول عمر مبتلایان به سرطان سینه به موارد بسیار زیادی وابسته است که در اینجا بعضی از موارد مهم را میگوییم:
- سن بیمار
- نژاد
- میزان پیشرفت بیماری
- اثر بخشی درمان
بهترین جراح سرطان سینه
یکی از مهمترین نکاتی که در درمان سرطان پستان باید مورد توجه قرار گیرد ، استفاده از روش های درمانی مناسب به شیوه ای است که تومورها و بافت های مجاور آن کاملاً حذف شوند و با استفاده از درمان های تکمیلی ، امکان بازگشت تومور بسیار کاهش پیدا کند. علاوه بر این، جراحی به منظور درمان این سرطان باید توسط بهترین متخصص جراحی سرطان پستان انجام شود تا ضمن مؤثر بودن نتیجه عمل در حذف تومورهای زائد، زیبایی ظاهری پستان ها حفظ شود.
بهترین متخصص جراحی سرطان پستان فردی است که سال های طولانی از عمر خود را صرف تحصیل علم کرده است و پس از طی دوره پزشکی عمومی ، در مقطع جراحی عمومی تحصیل کرده و در زمینه جراحی های لاپاروسکوپی و جراحی های زیبایی و سرطان پستان تخصص کسب کرده باشد. علاوه بر دانش و تخصص، تجربه نیز یکی از مهم ترین عوامل در انتخاب بهترین جراح پستان است. علاوه بر این ، متخصص جراحی پستان باید به آخرین متدهای جراحی و درمان سرطان پستان مسلط باشد و بتواند بهترین مشاوره در خصوص فرایند درمان و اتخاذ بهترین روش درمانی را به بیمار ارائه دهد و حس اطمینان خاطر را در بیمار در خصوص مؤثر بودن فرایند درمان ایجاد کند.
سوالات پرتکرار بیماران در مورد درمان سرطان
خیر جراحی یکی از چندین راه مبارزه با سرطان پستان است. با توجه به پیشرفت علم و ابداع روشهای درمانی جدید، بسته به نوع بیماری و شرایط بیمار، لیستی از گزینههای درمان پیش روی پزشک معالج قرار دارد که با توجه به شرایط یک یا چند روش را انتخاب میکند.
بله. در صورتی که بیماری قبل از تشکیل غده یا قابل لمس شدن سرطان، تشخیص داده شود، شانس زنده ماندن بیمار نزدیک به 100 درصد است.
در روش ماستکتومی، قسمتی از پستان به همراه نوک سینه برداشته میشود. در این عمل جراحی غده کوچکی که قسمتی از سیستم ایمنی بدن است، دست نخورده باقی میماند.
بله شما میتوانید بعد از عمل ماستکتومی، عمل بازسازی پستان را نیز انجام دهید. بهتر است قبل از عمل ماستکتومی در مورد این عمل با پزشک خود مشورت کنید.
بر خلاف باور عموم، مردان نیز میتوانند به سرطان پستان مبتلا شوند. هر چند که احتمال آن بسیار نادر است. معمولا مردان بالای 60 سال به این بیماری مبتلا میشوند ولی سرطانی شدن بافت پستان در تمام سنین امکان پذیر است.
منابع
- https://www.saintalphonsus.org/health-and-wellness/articles-for-your-health/early-detection-for-breast-cancer-why-does-it-matter
- https://www.cancer.org/cancer/breast-cancer/screening-tests-and-early-detection.htm
- https://www.cancer.net/navigating-cancer-care/how-cancer-treated/immunotherapy-and-vaccines/what-immunotherapy#monoclonal-antibodies-immune-checkpoint-inhibitors
Podcast: Play in new window | Download
لطفا برا راهنمایی و مشاوره بهم زنگ بزنید شمارتونو ندارم از شهرستان مزاحم شدم09189144016
سلام وقت بخیر برای مشاوره و دیدن فیلم های آموزشی و راه های ارتباطی به اینستاگرام دکتر مراجعه نمایید آدرس صفحه اینستاگرام مشابه آدرس سایت میباشد
سلام ميبخشيد من از سينه راستم خونريزي داشتم و پزشك مراجعه كردم و ماموگرافي و سونوگرافي انجام دادم و اونها به من گفتند كه سرطان سينه بدخيم دارم و پزشكم براي من نمونه برداري انجام داده و باتوجه به اينكه من سابقه ژنتيكي ندارم كاملا سالم خور هستم و چاق هم نيستم داروي خاصي هم استفاده نميكنم و توده سينه من به ابعاد 28*38 و بزرگه و جايي منتشر نشده بازهم امكان داره بدخيم باشه .آخه من هرجا مطالعه ميكنم اينها علائم توده خوش خيمه بنظره شما هم ميتونه بدخيم باشه
سلام وقت بخیر باید بررسی بشود ولی چنان چه جواب پاتولوژی بدخیمی است نمیتوانید بر اساس ظاهر و علائم بالینی بدخیمی را رد کرد تمام علائم خوش خیمی و بدخیمی نسبی هستند و پاسخ نهایی با پاتولوژی است
ممنون از مطالب مفیدتون … در این زمینه می تونم بگم آقای دکتر موسی زاده واقعا بهترین جراح پستان هستن به نظر من هم از لحاظ علمی و هم از لحاظ اخلاق
سلام وقت بخیر ممنون از لطف شما خوشحالم که براتون مفید بوده
مثل همیشه مفید
سلام سلامت باشید ممنون