سرطان بیماری است که در اثر رشد و تکثیر غیر طبیعی سلولهای بدن رخ میدهد، که بصورت تومور نمایان میشود. تومورهای سرطانی در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع پیشروی کرده و ارگانهای دیگر بدن را نیز درگیر میکنند و به این ترتیب بیماری به مرحله حاد میرسد. دکتر فرهاد موسی زاده به عنوان یکی از بهترین متخصصین سرطان پستان در تهران، در این مقاله به شرح متاستاز سرطان پستان به کبد که یکی از سرطانهای شایع در بین زنان است میپردازند.
با مراجعه به موقع به جراح پستان و چکاپ های دوره ای منظم می توانید نسبت به تشخیص به موقع بیماری و پیگیری روش های درمانی اقدام کنید.
سرطان پستان چیست؟
سرطان پستان از بافت پستان شروع میشود که طی آن سلولهای پستان به طور غیر طبیعی رشد میکنند. احتمال بروز سرطان سینه در زنان صد برابر بیشتر از مردان است. گاهی با برداشتن سلولهای سرطانی پستان ، این سلولها مجدداً در بدن مشاهده میشوند. برای اطلاعات بیشتر در مورد انواع سرطان سینه و درمان سرطان سینه دو مقاله جامع در سایت دکتر موسی زاده را مطالعه و ویدیو توضیحات دکتر موسی زاده را مشاهده نمایید.
در صورت مشاهده سلول ها در محل قبلب به آن عود سرطان گویند و در صورت مشاهده سلول های سرطانی در اندامی دیگر از بدن فرد به آن متاستاز سرطان پستان میگویند.
متاستاز پستان چیست؟
متاستاز پستان در سرطان های پستان در حالت پیشرفته رخ می دهد که طی آن سلولهای سرطانی پستان به وسیلهی عروق خونی و لنفاوی به بافتهای دیگر بدن منتقل شده و کار اعضای حیاتی بدن را مختل کند. یکی از شایعترین ارگان های بدن که تحت تاثیر متاستاز پستان قرار میگیرد، کبد است. سرطان پستان، یک سرطان شایع است که احتمال گسترش آن به کبد بسیار زیاد است. حتی اگر سرطان اولیه درمان شده باشد، متاستاز کبدی میتواند سالها بعد رخ دهد. مقاله تکمیلی متاستاز سرطان سینه و عوامل ریسک آن را مطالعه نمایید.
سرطان کبد متاستاتیک یک تومور سرطانی است که از سرطانی که در جای دیگری از بدن بوجود آمده و تا کبد پیش رفته باشد به وجود میآید. در صورت ابتلا به سرطان ، مهم است که علائم متاستاز کبد را بیاموزید و به طور منظم آنها را در بدن بررسی کنید.
علائم متاستاز کبد
هر چند سرطان کبد در مراحل اولیه علامتی ایجاد نمیکند اما علائم زیر میتواند نشان از سرطان کبد باشد. هرچند که بیماریهای دیگر نیز میتوانند این علائم را داشته باشند. با این وجود اگر هر یک از این علائم را داشتید به پزشک مراجعه کنید :
- یرقان، زردی پوست یا قسمت سفید چشم
- درد شکمی
- کاهش اشتها
- کاهش وزن بی دلیل
- بزرگ شدن کبد یا تورم شکم یا نفخ
- خستگی
- حالت تهوع و استفراغ
- درد پشت
- خارش
- تب
اگر شما علائم متاستاز سرطان پستان به کبد را داشته یا مشکوک به سرطان کبد باشید پزشکتان تعدادی آزمایش برای تشخیص دقیقتر بیماریتان درخواست خواهد کرد.
آزمایشهای لازم برای تشخیص متاستاز سرطان پستان به کبد
آزمایش تصویربرداری :
در این آزمایش با استفاده از امواج مغناطیسی یا امواج و اشعهx یا امواج رادیویی، از اعضای داخلی بدن تصاویری تهیه میشود. این آزمایشها برای پیدا کردن غده و مشخص کردن سرطانی بودن یا نبودن و پی بردن به میزان انتشار سرطان و فهمیدن میزان اثر بخشی درمان به کار میرود.
سونوگرافی:
از سونرگرافی برای پیدا کردن غدههای داخلی کبد استفاده میشود. در این روش برای تهیه تصاویر از بدن از امواج صوتی استفاده میشود. الگوهای مختلف انعکاس و اکو میتواند وجود و حتی در بعضی موارد نوع غده را نیز مشخص کند. در این روش بیمار در یک سطح مسطح دراز میکشد و سپس پروب سونوگرافی از روی بدن عبور داده میشود و به این ترتیب تصویر حاصل بر روی مانیتور نقش میبندد.
سی.تی.اسکن:
سی .تی.اسکن میتواند اطلاعات دقیقی از شکل، محل و سایز غده داخل کبد یا قسمت دیگر بدن مثل شکم ارائه دهد. در این روش از امواج x برای تهیه تصاویر از ارگانهای بدن استفاده میشود و سپس این تصاویر کنار هم قرار داده میشوند تا تصاویری از قسمتهای مختلف بدن که قرار است مورد بررسی قرار گیرند به دست آید.
اسکن MRI (ام. آر. آی):
در این روش به جای اشعه x برای تهیه تصاویر از امواج رادیویی و مغناطیسی قوی استفاده میشود. یک کامپیوتر، الگوهای مختلف امواج رادیویی را به تصاویری با جزئیات بالا تبدیل میکند. اسکن ام. آر. آی، برای بررسی و مشاهده سرطانهای کبد بسیار مفید است و میتواند تومور سرطانی و بدخیم را از یک توده خوشخیم تشخیص دهد. جهت انجام MRI زمان بیشتری نسبت به سی.تی.اسکن سپری می گردد و برای انجام آن لازم است که در یک دستگاه لولهای شکل قرار گیرید.
آنژیوگرافی:
روشی با استفاده از اشعه x برای بررسی عروق خونی است. ماده حاجب داخل شریانی، قبل از دریافت اشعه x، به بیمار تزریق میشود. ماده حاجب قادر است، محدوده عروق خونی را در تصاویر مشخص کند و نشان دهد کدام یک از عروق، خونرسانی و تغذیه خونی توده سرطانی کبد را برعهده دارند. این روش به تصمیم گیری در انتخاب بهترین روش جراحی برای برداشتن توده سرطانی مفید است.برای انجام این متود، یک لوله بسیار نازک و باریک (کاتتر) از طریق کشاله ران به داخل شریان کبد هدایت میشود. قبل از این اقدام، از داروهای بیحسی برای بیحس کردن محل استفاده میگردد.
لاپاروسکوپی:
در این روش، پزشک با استفاده از یک لوله باریک و مجهز به منبع نور کوچک، به بررسی و مشاهده کبد و سایر ارگانهای داخل شکم میپردازد. این لوله از راه یک برش جراحی بسیار کوچک، در قدام شکم وارد و میشود. این روش به پزشکان کمک میکنند که تشخیص دهند که آیا جراحی نیاز است یا بهتر است سایر روشهای درمانی انجام شود. همچنین از طریق ابزارهای کوچکی که از راه لوله وارد میشوند، میتوان نمونههای کوچک بیوپسی، برای بررسی زیر میکروسکوپ تهیه کرد. مقاله عمل لاپاراسکوپی چیست اطلاعات کاملی به شما می دهد
بیوپسی:
بهترین و قطعیترین روش تشخیص وجود سرطان، نمونهگیری از غده و بررسی میکروسکوپی است. برای انجام این روش، پوست محلی که قرار است تحت بیوپسی قرار گیرد، بیحس میشود. نمونههای بیوپسی را میتوان حین لاپاروسکوپی و زمانیکه پزشک در حال مشاهده و بررسی سطح کبد است، تهیه کرد. به این صورت که پزشک حین مشاهده کبد و سایر اعضا، در صورت مشاهده نواحی با ظاهر غیرعادی و یا مورد مشکوک، از آن قسمتها بیوپسی تهیه میکند. مقاله روش های بیوپسی پستان را برای اطلاعات بیشتر مطالعه نمایید.
آزمایشهای خون:
این آزمایشها، برای سنجش سطوح آلفافیتوپروتئین استفاده میشود. سطوح این پروتئین در افراد مبتلا به سرطان کبد، اغلب افزایش یافته است. پزشکان از این روش میتوانند، برای مقایسه سطح AFP قبل و بعد درمان و فهمیدن تأثیر درمان استفاده کنند. سایر آزمایشهای خونی میتوانند به پزشکان کمک کنند تا بفهمند، سایر قسمتهای کبد که سرطانی نشده و نیز سایر ارگانهای بدن چگونه کار میکنند.
پیشگیری از متاستاز سرطان پستان
مهمترین نکته در پیشگیری از متاستاز بیماری مراجعه بیمار و درمان بیماری در اسرع وقت است، زیرا هرچه تومور سرطان پستان مدت طولانیتری در بدن باشد فرصت بیشتری برای انتشار در بدن پیدا میکند.
با خودآزمایی پستان در منزل میتوانید زودتر نسبت به تغییرات بدنی خود آگاه شوید و با مراجعه به پزشک نسبت به درمان زودهنگام خود اقدام کنید.
از عوامل تاثیرگذار دیگر در پیشگیری و کاهش متاستاز، رعایت رژیم غذایی کم چرب، ورزش منظم روزانه و قطع سیگار برای افراد سیگاری است. علاوه بر اینها، ارتباط با پزشک نیز میتواند نقش مهمی در مقابله با متاستاز احتمالی داشته باشد، به همین دلیل بعد از درمان سرطان، پزشکان معاینات دورهای را به صورت هر سه ماه یکبار تا 3 سال، هر 6 ماه یکبار تا 5 سال و در نهایت معاینات سالانه را برای افراد در نظر میگیرند.
روشهای درمان سرطان کبد
در حال حاضر گزینههای متعددی برای درمان سرطان از جمله سرطان کبد وجود دارد،به طور کلی انتخاب روشهای درمان بستگی به موارد زیر خواهد داشت:
- سن و سطح سلامت عمومی بدن
- اندازه، محل و تعداد تومورهای متاستاتیک
- محل و نوع سرطان اولیه
- انواع درمانهایی که در گذشته استفاده شده است
بطور کلی در تمامی انواع سرطانها به ویژه در سرطان پستان و متاستاز آن به کبد، تشخیص به موقع بسیار مهم است. دکتر موسیزاده یکی از مجربترین متخصصان این شاخه پزشکی در تهران، برای ارائه مشاوره و معاینات اولیه، درمان و پیگیری پس از درمان هستند. برای رزرو وقت میتوانید از طریق شماره تماس داخل سایت و یا نوبتدهی آنلاین اقدام کنید. با آرزوی سلامتی برای شما عزیزان.
در تهیه بخش هایی از مطلبی که در مورد متاستاز سرطان پستان به کبد مطالعه کردید، از سایت breastcancer به عنوان منبع استفاده شده است.
برای مشاوره با دکتر فرهاد موسی زاده کافیست از طریق صفحه نوبت دهی ما اقدام نمایید. دکتر فرهاد موسی زاده فوق تخصص سرطان سینه در تهران است و شما میتوانید از مشاوره حضوری با ایشان بهره مند شوید.
این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟
برای امتیاز دادن به پست روی ستاره کلیک کنید!
میانگین امتیاز ها 4.3 / 5. تعداد امتیازات: 13
هیج امتیازی ثبت نشده!اولین کسی باشید که این پست را ارزیابی می کنید
6 دیدگاه دربارهٔ «متاستاز سرطان پستان به کبد چیست و چطور درمان می شود؟»
سلام سه ماهه سرطان پستان دارم که شیمی درمانی ده جلسه توصیه شد چون انکولوژیستم میگفت دوتا غده ی زیر بعلت درگیره بهتره شیمی بشی تا بافت بیشتری برداشته نشه که دوجلسه ی دیگش مونده. هنوز جراحی نکردم .سینه راستم تعداد توده ی زیادی داشت وفقط چندتای اون مارکر گذاری شده سوالی داشتم الان که با شیمی درمانی توده ای به اون صورت نمونده چون سنو دادم حتی زیر بغلم . جراح من از کجا تشخیص بده توی سینه ی من چندتا تومور بوده وسطح پلاکت خونم خیلی اومده پایین به نظر شما بهتر نبود اول جراحی میشدم بعد شیمی .حالا که شده چی پیش میاد ؟خیلی نگرانم
میخوام نظر شما رو بدونم جناب دکتر موسی زاده عزیز ممنونم
سلام وقت شما بخیر
به هرحال زمانیکه غده لنفاوی زیربغل درگیری داشته باشد حتما باید قبل از آن شیمی درمانی انجام شود.
اما اگر در چند نقطه تومور وجود داشته باشد، باید سینه تخلیه شود.
چرا چرت و پرت میگین کدوم بیمار سرطانی پستان با متاستاز شدید به کبد و استخوانها تا حالا درمان شده ؟ اصلا کدوم بیمار سرطانی با تومور بدخیم تا حالا درمان شده ؟ چرا .اقعیت رو نمیگین چرا نمیگین ساخت داروی سرطان مثل آب خوردنه ولی شرکتهای مافیای تولید داروهای شیمی درمانی نمیزارن داروی سرطان تولید بشه ، چون هدف داروهای شیمی درمانی زنده نگه داشتن بیمار بمدت چهار تا شش ساله ، و این یعنی هر فرد بیمار سرطانی با تومور بدخیم باید شش سال زنده بمونه که هر ماه چند ده میلیون تومان بابت این داروها پول بده و هیچوقت نمیان این چاه نفت رو خشک کنن و دارویی بسازن که بیمار بعد چند ماه درمان بشه ، بسه اینقد تو این سایتها برای تبلیغ کلینیکهای درمانی دروغ نگین بسه
سلام وقت بخیر طرز فکر بسیار بدی دارید در ابتدا لطفا برای مطالعه تجربه فقط چند تن از عزیزانی که درمان شده اند به مقاله آیا سرطان سینه درمان دارد در سایت مراجعه بفرمایید
و دوم من هیچوقت به خود اجازه نمیدهم تمامی دانشمندان حیطه ژنتیک داروسازی و تمام علوم مرتبط با سرطان را اینگونه قضاوت کنم لطفا معیار قضاوت خود را پیام های واتس اپ و اینستاگرام که هدف جذب فالوور دارند قرار ندهید با خوردن لیمو سرطان درمان می شود و هزاران عنوان جذاب دیگر سرطان بلای جهانی است و همه در صدد درمان آن هستند دوست عزیز
اون شخص درست میگن من خووم خانمم سال ۹۴ جراحی ، پرتو درمانی وشیمی درمانی شد بعد از آن دکتر انکواوژ گفتن هیچ آثاری از سرطان در بدنش نیست هرشش ماه یه چکاپ وتزریق زومتا داشته باشد اما بعد از یه سال توسی تی اسکنش نوشته بود ضایعه ای در لگن وریه دیده میشه دکتر ش گفت لگن آرتروزه ،ریه هم مال اشعه رادیوتراپیه اما خودم میدانستم که این بیماری است داره پیشرفت میکنه وکاری از دستم بر نمیاومد تا جند سال گذاشت و در هزار چهارصد دردخانمم شدید شد دکتر گفت برو یه اسکن وسی تی بگیر بهد از آوردن نتایج سی تی واسکن دکترش گفت به استخوان هفت نقطه ، ریه وکبد زده وگفتند باید شیمی درمانی بشه بعد از شش ماه شیمی درمانی کار ما تما شد ومریضیمان از دست دادیم خلاصه اینه میخوام بگم خانمم جوان وسنش ۳۵ سال ودر ۴۱ سالگی تمام کردند یعنی پیر واز کار افتادنبود اوایل زندگیمان با دو بچه که بخواد اهمیت نده باز میخوام اینه بگم اگه دکتر نمی آودمش ممکن بود بیش از این عمر کنه چون رزرگترها میگفتند این تودها در پستان اهمیتی نداره ونباید چاقو بخوره چون ممکن یه مرتبه ببدار بشه وکار دستتون بده که همین هم شد نتیجه نه دکتر ونه دارو هیچ تاثیری در درمان وطول عمر بیمار نداره اگه یراره یه ببمار سرطانی ۵ سال عمر کنه باور کنبد بدون دارو ودکتر همینقدر وشاید بیشتر عمرکند اگه این و داروها ودکترها کاری میکردند واسه شاه ودیگر سران کشورها یا دانشمندان مثل میرزاخانیها که همه امکانات واشان فراهم وتحت نظر بهترین دکترها بودن میکردند اونا که دیگه دیر به دکتر مراجعه نکردند
سلام وقت بخیر
نمیتوان به این صورت نظر قطعی داد زیرا موراد زیادی باید مورد بررسی قرار بگیرند. باید استیج بیماری، شرایط جراحی و … مورد بررسی قرار بگیرند اما بظور کلی در صورتیکه استیج بیماری بالا باشد در هرجایی از دنیا بیمار نمیتواند عمر طولانی داشته باشد، اما اگر در استیج پایین مراجعه شود میتوان درمان قابل قبولی را در پیش گرفت.