لوگو وبسایت دکتر فرهاد موسی زاده
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

ویروس کرونا و بیماری های پستان

ویروس کرونا و بیماری های پستان
0
(0)

دغدغه های بیماران مبتلا به سرطان پستان در هنگام شیوع کرونا

 ویروس کرونا و شیوع آن در سطح جهانی تمامی فعالیت های روزمره ما انسان ها را تحت شعاع قرار داده است و موجب اضطراب و نگرانی در تمامی جوامع شده است در این بین برخی افراد جز گروه های پرخطر دسته بندی شده و باید بیش از دیگران از سلامتی خود صیانت کنند، افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای جز این دسته از افراد محسوب می گردند مطلبی که امروز به آن اشاره خواهیم کرد دغدغه ها و نگرانی های بیماران مبتلا به سرطان و دیگر بیماری های پستان در زمان شیوع ویروس کرونا است.

بخشی از نکات اختصاصی که افراد مبتلا به بیماری های پستان باید در هنگام شیوع کرونا رعایت کنند در ویدیو و توسط دکتر فرهاد موسی زاده جراح پستان بیان خواهد شد همچنین مقاله ای تحت عنوان چگونه از خود و دیگران مراقبت کنیم که توسط مرکز جهانی کنترل بیماری ها CDC  در مورد ویروس کرونا منتشر شده است آماده شده و می توانید در ادامه مقاله  مطالعه فرمایید.

نکات اختصاصی برای بیماران مبتلا به بیماری ها و سرطان پستان

.

– این ویدیو قبل از عید ضبط شده است، مطب در ایام عید تعطیل می باشد و باز شدن مجدد مطب بستگی به شرایط کنترل اپیدمی کرونا حدودا در اواسط اردیبهشت خواهد بود و تا زمان باز شدن مطب در پیج اینستاگرام به صورت صوتی و لایو پاسخگوی عزیزان خواهم بود، می توانید سوالات و نظرات خود را در پایان این مقاله مطرح کنید.

– تمامی عمل های زیبایی مانند ماموپلاستی و پروتز پستان به پس از کنترل ویروس کرونا موکول می گردد.

– عزیزانی که عمل جراحی سرطان پستان شده اند پس از ویزیت آنلاین در صورت نیاز هماهنگی های لازم برای رسیدگی به وضعیت آن ها در بیمارستان  انجام خواهد شد

– عزیزانی که به دلیل توده خوش خیم پستان عمل جراحی داشته اند مراجعه حضوری به بیمارستان و مطب در مورد ایشان توصیه نمی شود و می توانند در صورت ضد آب بودن پانسمان استحمام داشته باشند و بین ده روز تا دو هفته پس از عمل خودشان پانسمان را بردارند و در صورت هرگونه مشکل به صورت آنلاین مشاوره دریافت کرده و ویزیت را به بعد از تعطیلات موکول نمایند.

– عزیزانی که برای چکاپ تشریف می آورند و زمان چکاپ دوره ای آنها مصادف با زمان شیوع کرونا می باشد توصیه می شود برای سلامتی خودشان و بیماران دیگر خصوصا بیمارانی که در حال انجام شیمی درمانی هستند و سیستم ایمنی آن ها ضعیف است، از مراجعه حضوری خودداری کرده و پس از کنترل بیماری مراجعه بفرمایند.

– بیمارانی که تحت شیمی درمانی قرار دارند در صورت امکان بدون همراه به مراکز درمانی مراجعه نمایند. رعایت این مورد در صورتی که توسط تمامی بیماران رعایت شود در شرایط شیوع ویروس کرونا می تواند تراکم جمعیت در این مراکز را به شدت کاهش داده و ضامن سلامتی خود بیماران باشد.

– بیمارانی که دارای پورت ورید مرکزی برای شیمی درمانی هستند بستگی به وضعیت درمانی خود دو انتخاب متفاوت دارند در صورتی که هنوز در حال درمان بوده و از پورت خود استفاده می کنند، باید هر سه الی چهار هفته یک بار با رعایت اصول حفاظت شخصی مانند پوشیدن ماسک و دستکش به مراکز درمانی مراجعه و پورت خود را هپارینه نمایند تا مانع لخته شدن و ناکارآمد شدن پورت گردند. اما در صورت اتمام درمان و عدم نیاز به پورت نیاز به مراجعه مداوم نبوده و می توانند پس از تعطیلات برای بررسی وضعیت پورت و خارج کردن آن مراجعه نمایند.

– افرادی که به تازگی توده ای در پستان های خود لمس کرده یا نتیجه تصویربرداری آن ها مشکوک گزارش شده است می توانند حضوری مراجعه نمایند که همچنان توصیه می شود با حداقل همراه باشد و در صورت بسته بودن مطب می توانند مشاوره انلاین دریافت نمایند.

خودآزمایی پستان در منزل می‌تواند به شما در مورد وضعیت بدن خود اطلاعات بیشتری دهد.

در ادامه مقاله ای تحت عنوان How to Protect Yourself & Others از سایت CDC آمریکا  در مورد شرایط شیوع ویروس کرونا برای شما عزیزان آورده شده:

فاصله گذاری اجتماعی و شیوع ویروس کرونا

social-distance

– در حال حاضر واکسنی برای ویروس کرونا وجود ندارد.

– بهترین راه پیشگیری از بیماری اجتناب از قرار گرفتن در معرض ویروس است.

 این ویروس عمدتا به صورت فرد به فرد درموارد زیر منتقل می شود:

– بین افرادی که در ارتباطات خود فاصله اجتماعی استاندارد یعنی شش فوت یا 180 سانتی متر را رعایت نمی کنند.

– از طریق دراپلت یا ترشحات تنفسی که افراد هنگام صحبت کردن، سرفه یا عطسه تولید می کنند.

– این ترشحات در صورت عدم رعایت فاصله اجتماعی مطمئن بین افراد روی صورت فرد مقابل می نشیند و حتی ممکن است در اثر تنفس مستقیم به ریه منتقل گردد.

– این ویروس حتی توسط افراد به ظاهر سالم نیز منتقل می شود به این گروه از افراد << ناقل سالم >> گفته می شود.

در هنگام شیوع کوید-19 هر یک از ما باید:

دستان خود را در دفعات مکرر بشوییم

hand-wash-and-crona

– برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا دستان خود را به دفعات با آب و صابون و به مدت حداقل بیست ثانیه بشویید، خصوصا پس از حضور در اماکن عمومی، دست زدن به بینی، عطسه و سرفه.

– اگر آب و صابون در دسترس نیست از یک محلول ضدعفونی دست که حداقل حاوی شصت درصد الکل باشد استفاده کنید،دستان خود را به هم بمالید تا کاملا به محلول آغشته شود و تا خشک شدن محلول به مالیدن دست ها روی یکدیگر ادامه دهید.

– قبل از شستن دستها از دست زدن به بینی، دهان و چشم ها خودداری نمایید.

 از ارتباطات نزدیک و حضوری خودداری نماییم

– در حد امکان #در_خانه_بمانید و از ارتباط حضوری خودداری کنید.

 – در صورت ارتباط حضوری فاصله مطمئن را رعایت کنید به خاطر داشته باشید بسیاری از افراد ناقل هیچ‌گونه علائم ظاهری ندارند.

– فاصله خود را با افرادی که در صورت ابتلا در معرض خطر بروز شدید بیماری هستند  مانند افراد مسن حفظ کنید شاید شما ناقل باشیم.

مراقب باشیم عامل شیوع کرونا نشویم

crona-vector

– در مواردی که وارد یک جمع می شوید حتماً از ماسک استفاده کنید شما می توانید بدون علائم بالینی ناقل بیماری باشید.

– همه افراد در هنگام حضور در محافل و معابر عمومی مانند زمان رفتن به خرید ملزم به استفاده از ماسک هستند.

– افراد زیر دوسال افراد دارای مشکل تنفسی افراد غیر هوشیار و هر فردی که بدون کمک قادر به برداشتن ماسک نیست نباید از ماسک استفاده کند.

– ماسک های مورد استفاده کادر درمان در محل کار باید فیلتر دار و دارای استانداردهای لازم باشد.

– هدف از زدن ماسک در حالت عادی جلوگیری از بیمار شدن دیگران توسط شماست  – ماسک جایگزین فاصله‌گذاری اجتماعی نمی شود حتماً فاصله ایمن ۱۸۰ سانتی متری را رعایت کنیم.

در هنگام عطسه و سرفه جلوی صورت خود را بگیریم

– اگر در یک محل عمومی حضور ندارید و ماسک روی صورت خود ندارید در هنگام عطسه و سرفه حتما دهان و بینی خود را با یک دستمال بپوشانید و یا از ناحیه داخل آرنج خود استفاده کنید.

– دستمال استفاده شده را در سطل آشغال دردار بیندازید سپس به دستهای خود  با آب و صابون و یا محلول دست حاوی حداقل ۶۰ درصد الکل بشویید.

پاکسازی و ضدعفونی سطوح

– سطوحی که به صورت روزانه و مکرر لمس می شوند را ضدعفونی کنید مانند میز، زنگ در، دستگیره در، کلیدهای برق، تلفن، سینک ها و غیره….

– اگر این سطوح کثیف بودن اطلاعات با آب و صابون آنها را تمیز و سپس از محلول ضدعفونی استفاده کنیم.

در پایان دوران شیوع کرونا دنیا جای بهتری خواهد بود پس به امید روزهای بهتر مراقب یکدیگر باشیم

* استفاده و انتشار این مطلب با ذکر منبع موجب افزایش آگاهی جامعه شده و بلامانع است*

برای مشاوره با دکتر فرهاد موسی زاده کافیست از طریق صفحه نوبت دهی ما اقدام نمایید. دکتر فرهاد موسی زاده فوق تخصص سرطان سینه در تهران است و شما می‌توانید از مشاوره حضوری با ایشان بهره مند شوید.

این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دادن به پست روی ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز ها 0 / 5. تعداد امتیازات: 0

هیج امتیازی ثبت نشده!اولین کسی باشید که این پست را ارزیابی می کنید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه *

پیمایش به بالا

بازسازی پستان به طور معمول همزمان با برداشتن پستان یا پس از آن و یا در آینده انجام می‌شود. راه‌‌‌‌‌‌‌های بسیاری برای بازسازی پستان وجود دارد که می تواند شامل کاشت (ایمپلنت)، ترمیم با برداشتن بافت از دیگر قسمت های بدن جهت جراحی بازسازی پستان استفاده کند. نوع بازسازی بستگی به سن، مشخصات بدن و نوع جراحی‌‌‌‌‌‌‌ دارد. بازسازی پستان با تکنیک های جراحی پلاستیک بیشماری قابل انجام است که ایجاد پستان به نسبت طبیعی از نظر شکل ، ظاهر و سایز بدنبال برداشتن پستان منجر می شود.

تصمیم گیری برای انتخاب هر روش درمانی بر اساس نوع سرطان، گزارش آسیب شناسی، سن، وضعیت سلامت عمومی انجام خواهد شد. عوامل زیستی و رفتاری سرطان پستان، بر درمان موثر است. بعضی از تومورها کوچک هستند ولی به سرعت رشد می‌کنند در صورتی که برخی دیگر بزرگ بوده و رشد کندی دارند. کلینیک دکتر فرهاد موسی زاده به منظور انتخاب طرح درمانی مناسب عواملی را در نظر می گیرد که شامل مرحله و درجه تومور، وضعیت تومور از نظر گیرنده های هورمون، سن بیمار و سلامت عمومی، وضعیت یائسگی، ظهور جهش ژنی در سرطان پستان ارثی (BRCA1 یا BRCA2)

پس از انجام جراحی برنامه درمانی شامل ارزیابی کیفیت زندگی، وضعیت روحی، سلامت جنسی، خستگی، لنف‌ ادم و مدیریت وزن، بررسی در مورد شرایط باروری فرد و در صورت لزوم همراه با مشاوره های لازم در مرکز درمانی، بررسی و مباحثه در ارتباط با اثرات جانبی در حین سرطان پستان شامل علائم یائسگی، سلامت استخوان ها و اختلالات هورمونی، تعیین ریسک فاکتور های ابتلا به بیماری های قلبی -عروقی، ارزیابی برای احتمال بروز سرطان پستان دگربار و یا سرطان‌های جدید دیگر، انجام یک معاینه کامل فیزیکی و تاکید به ادامه مصرف داروهای تجویز شده دراز مدت، می باشد.

در کلینیک فوق تخصصی بیماری های پستان دکتر فرهاد موسی زاده، ماموگرافی غیر طبیعی و توده های جدید و یا مشکوک، تشخیص جدید سرطان پستان، ارزیابی خطر ابتلا به سرطان پستان و سابقه خانوادگی سرطان پستان، بیماری های غیر سرطانی پستان از جمله آتیپیک، داکتال یا هیپرپلازی لوبولار و سرطان های لوبولار درجا و دیگر مشکلات پستان مانند تغییرات در پوست پستان، ترشح از نوک پستان، عفونت و درد پستان، بزرگ شدن سینه ها و یا توده جدید در مردان و … ارزیابی و تشخیص داده شده و بر اساس پلن درمانی برنامه ریزی شده درمان می گردد.