لوگو وبسایت دکتر فرهاد موسی زاده
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

سرطان سینه در جوانان

علائم هشدار دهنده سرطان سینه در جوانان

سرطان سینه در جوانان یکی از سرطان های رایج در بین افراد جوان است که امروزه بسیاری از جوانان آن را تجربه می کنند. سالیانه در سرتاسر جهان، هزینه های بسیاری صرف تحقیق در مورد راهکارهای تشخیص و درمان سرطان پستان می شود که در ادامه این مقاله به آن خواهیم پرداخت.

آنچه در ادامه خواهید خواند:

سن ایجاد سرطان سینه در جوانان

سرطان پستان در سنین مختلف ممکن است در افراد جوان ایجاد شود اما بیشترین سنی که جوانان به این بیماری خطرناک مبتلا می شوند، بین 14 تا 19 سال است که تحقیقات نشان می دهد در صورت تشخیص به موقع و استفاده از روش های درمانی مناسب، می توانند به راحتی این بیماری را شکست دهند. البته سرطان پستان در جوانان 14 سال و حتی سنین کمتر نیز در موارد نادری رخ می دهد. استیج سرطان پستان، مشخص کننده نوع درمانی است که پزشک معمولا از آن استفاده می‌کند.

آناتومی پستان

لازم است شما به عنوان یک جوان و یا یک خانم در سنین بالاتر با آناتومی بافت پستان خود آشنایی داشته باشید بنابراین به بررسی این عضو مهم در بدن می پردازیم

اندام پستان از بافت های چربی و همبند تشکیل شده که شامل 15 تا 20 لوب هستند. هر لوب پستان از تعداد زیادی لوبول به وجود آمده است که فضای اطراف آن ها را بافت چربی تشکیل داده است و این لوبول ها به هم متصل شده و لوبول های شیر را تولید می کنند سپس شیر توسط لوبول هایی که به هم متصل هستند حرکت می کند و از طریق نوک سینه خارج می شود.

.در داخل پستان ها به جز داکت ها، کانال های لنفاوی هم وجود دارند که لنف در آن ها جریان دارد و در داخل لوبول ها می چرخد، سپس به غده های لنفاوی در زیر بغل، سرشانه ها و نقاط دیگر بدن رفته و در پایان وارد خون می شوند.

علائم هشدار دهنده سرطان سینه در جوانان

علائم هشدار دهنده سرطان سینه در جوانان

  • تورم یا وجود توده سفت در قسمتی از بافت پستان
  • احساس مبهمی از ناراحتی و درد در پستان بدون آن که درد واقعی وجود داشته باشد.
  • خارش و پوسته پوسته شدن نوک پستان در برخی موارد
  • به هم خوردن شکل و انحناهای طبیعی پستان
  • بزرگ شدن گره‌ های لنفاوی زیر بغل
  • خونریزی یا ترشح از نوک پستان
  • وجود هر گونه تغییر ظاهری جدید مانند ایجاد فرورفتگی، زخم، قرمزی،به وجود آمدن رگ های برجسته در پوست یا نوک پستان.

ویژگی توده های سرطانی در پستان جوانان

در پستان های یک جوان ممکن است توده های بسیاری به وجود بیاید که همه این توده ها، توده سرطانی و بد خیم نیستند، بلکه بسیاری از آن ها توده های غیر سرطانی به نام فیبرو آدنوم پستان هستند. بنابراین لازم است جوانان، ویژگی های یک توده سرطانی را بدانند تا دچار اشتباه و ترس نشوند. در ادامه به چند مورد از ویژگی های توده های سرطانی در پستان اشاره می کنیم:

  • توده های سرطانی بسیار فشرده و سفت هستند.
  • به نظر می رسد که در سر جایشان در دیواره قفسه سینه محکم هستند و جا به جا نمی شوند.
  • از نظر اندازه می توانند از سایز یک نخود تا سر انگشت یک دست بزرگسال متفاوت باشند.

اطلاعات بیشتری در مورد توده خوش خیم پستان و توده بد خیم پستان در سایت وجود دارد که به شما پیشنهاد می‌کنیم در مورد آن‌ها مطالعه بیشتری داشته باشید.

شایع ترین نوع سرطان پستان در جوانان

شایع-ترین-نوع-سرطان-پستان-در-جوانان

سرطان آدنوکارسینوم ترشحی یکی از شایع ترین سرطان هایی است که در پستان جوانان ایجاد می شود که این نوع از سرطان به کندی رشد کرده و غیر تهاجمی می باشد. احتمال شیوع این نوع سرطان در سایر قسمت های بدن جوانان کم است، اما پزشکان متخصص چندین مورد، گسترش این نوع سرطان پستان؛ به غدد لنفاوی اطراف را گزارش کرده اند. جراحان سرطان پستان، برای درمان این نوع از سرطان، توده سرطانی را از طریق جراحی بر می دارند.

اقدامات پیشگیرانه از سرطان سینه

اقداماتی که جوانان می توانند برای جلوگیری از سرطان در پستان های خود به کار گیرند شامل موارد زیر هستند

  • از یک رژیم غذایی با فیبر بالا که شامل میوه و سبزیجات زیاد است استفاده نمایند.
  • به طور منظم ورزش کنند زیرا ورزش یکی از بهترین فعالیت ها برای جلوگیری به بسیاری از بیماری ها است و به هنگام انجام این فعالیت در بدن شخص ماده ای به نام سروتونین ساخته می شود که این باعث خوشحالی شخص می شود.
  • از دلایل ایجاد بسیاری از سرطان ها از جمله سرطان پستان در افراد در سنین مختلف، چاقی بیش از حد است بنابراین لازم است که وزن خود را کنترل کنند.
  • سیگار نکشند و از قرار گرفتن در معرض دود سیگار خودداری نمایند.

خودآزمایی سرطان پستان، یکی از کارهایی است که شما باید به صورت مداوم انجام داده و در صورت مشکوک بودن، به پزشک مراجعه نمایید.

عوامل تشدید کننده سرطان سینه در جوانان

اگر چه علل ابتلا به سرطان پستان، هنوز به طور قطع مشخص نشده است؛ اما باید گفت که این بیماری می تواند به دنبال عوامل زیر به وجود بیاید.

  • سابقه ابتلای خود نوجوان دختر به سرطان سینه:

در مواردی که یکی از سینه های فرد دارای توده یا توده های سرطانی باشد، احتمال آن که سینه دیگر او نیز به این بیماری مبتلا شود؛ بسیار بالا است زیرا یکی از خواص سلول های سرطانی این است که در دیگر بخش های بدن نیز پخش می شود.

  • سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان سینه:

از عوامل دیگر مواردی که شانس ابتلا یک دختر را به سرطان پستان افزایش می دهد، سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری در نزدیکان درجه یک مانند مادر و خواهر است.

دیگر عوامل خطرساز ابتلا به سرطان پستان در افراد جوان عبارتند از موارد زیر:

  • اضافه وزن و چاقی بیش از حد
  • تغییر در سلول های DNA در سال های اولیه زندگی
  • قرار گرفتن در معرض اشعه های مضر
  • قاعدگی در سنین پایین
  • یائسگی زودرس
  • مصرف بیش از حد الکل و ترکیبات آن
  • مصرف سیگار و دخانیات دیگر

به طور کلی سرطان سینه در نوجوانان معمولا به ندرت پیش می‌آید ولی باید با دقت این موضوع را زیر نظر داشت.

روش های تشخیص سرطان سینه در جوانان

روش-های-تشخیص-سرطان-سینه-در-جوانان

برای تشخیص سرطان سینه در افراد جوان و انجام بررسی ها و معاینات اولیه پزشک ابتدا در مورد مسائل زیر سوال می پرسد:

  • سابقه خانوادگی سرطان سینه
  • زمان شناسایی توده توسط خود شخص
  • سوال از این که آیا از نوک سینه، ترشح بیرون زده است یا نه
  • دردناک بودن توده به وجود آمده

در صورت وجود علایم بالا پزشک یکی از روش های زیر را برای تشخیص وجود یا عدم وجود سرطان در افراد جوان را توصیه خواهد کرد:

 1. آزمایش سونوگرافی

در این روش به کمک سونوگرافی، پستان جوانان از طریق امواج فراصوت بررسی می شود و از این روش تشخیصی برای تصویر برداری از بافت داخلی سینه استفاده می شود. بعد از  انجام سونوگرافی از سینه، چنانچه توده داخل سینه پر از مایعات باشد، به احتمال زیاد تنها یک کیست ساده است و پزشک داروهای درمانی را برای بیمار تجویز خواهد کرد.

2. نمونه برداری با سوزن

در شرایط پیچیده تر، پزشک ممکن است از نمونه برداری با نوعی سوزن مخصوص برای تشخیص سرطان سینه در جوانان اقدام کند که این روش نیز یک روش موثر و بدون عوارض برای سرطان در پستان جوانان است. نمونه برداری یا بیوپسی پستان، به چند روش مختلف انجام می‌شود که بیوپسی وکیوم یکی از آن‌هاست.

روش های درمانی سرطان سینه در جوانان

برای درمان سرطان سینه در جوانان نمی توان به راحتی تصمیم گرفت و از هر روشی استفاده کرد اما پزشکان متخصص سعی می کنند از روش هایی غیر از شیمی درمانی و پرتو درمانی استفاده کنند که می توان به دو مورد زیر از این روش ها اشاره کرد

1- هورمون درمانی

در این روش از داروهایی نظیر تاموکسیفن استفاده می شود که در ترکیب آن ها از هورمون استروژن استفاده شده باشد تا باعث سوختن سلول های سرطانی شوند.

2- روش جراحی

در این روش پزشکان متخصص، توده سرطانی موجود در پستان نوجوان را جراحی کرده و از بدن او خارج می نمایند سپس داروهای لازم جهت ترمیم پستان را برای او تجویز می کنند. روش جراحی بسته به مقدار توده ممکن است ماستکتومی یا روش‌های دیگر به صلاح دید پزشک باشد.

معرفی بهترین متخصص سرطان پستان در جوانان

همان طور که گفتیم سرطان پستان در جوانان یکی از سرطان های رایج است بنابراین لازم است که برای درمان این بیماری هر یک از ما آگاهی های لازم را کسب نماییم و نیز با مراجعه به موقع به جراح سرطان پستان حاذق و باتجربه، اقدامات لازم جهت جلوگیری از این بیماری را انجام دهیم.

دکتر فرهاد موسی زاده با داشتن تخصص و تجربه کافی سال ها است که در یکی از معتبرترین و مجهزترین کلینیک های پزشکی به درمان انواع بیماری های مرتبط با سرطان سینه در جوانان و زنان می پردازد.

منابع

pubmed

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه *

بازسازی پستان به طور معمول همزمان با برداشتن پستان یا پس از آن و یا در آینده انجام می‌شود. راه‌‌‌‌‌‌‌های بسیاری برای بازسازی پستان وجود دارد که می تواند شامل کاشت (ایمپلنت)، ترمیم با برداشتن بافت از دیگر قسمت های بدن جهت جراحی بازسازی پستان استفاده کند. نوع بازسازی بستگی به سن، مشخصات بدن و نوع جراحی‌‌‌‌‌‌‌ دارد. بازسازی پستان با تکنیک های جراحی پلاستیک بیشماری قابل انجام است که ایجاد پستان به نسبت طبیعی از نظر شکل ، ظاهر و سایز بدنبال برداشتن پستان منجر می شود.

تصمیم گیری برای انتخاب هر روش درمانی بر اساس نوع سرطان، گزارش آسیب شناسی، سن، وضعیت سلامت عمومی انجام خواهد شد. عوامل زیستی و رفتاری سرطان پستان، بر درمان موثر است. بعضی از تومورها کوچک هستند ولی به سرعت رشد می‌کنند در صورتی که برخی دیگر بزرگ بوده و رشد کندی دارند. کلینیک دکتر فرهاد موسی زاده به منظور انتخاب طرح درمانی مناسب عواملی را در نظر می گیرد که شامل مرحله و درجه تومور، وضعیت تومور از نظر گیرنده های هورمون، سن بیمار و سلامت عمومی، وضعیت یائسگی، ظهور جهش ژنی در سرطان پستان ارثی (BRCA1 یا BRCA2)

پس از انجام جراحی برنامه درمانی شامل ارزیابی کیفیت زندگی، وضعیت روحی، سلامت جنسی، خستگی، لنف‌ ادم و مدیریت وزن، بررسی در مورد شرایط باروری فرد و در صورت لزوم همراه با مشاوره های لازم در مرکز درمانی، بررسی و مباحثه در ارتباط با اثرات جانبی در حین سرطان پستان شامل علائم یائسگی، سلامت استخوان ها و اختلالات هورمونی، تعیین ریسک فاکتور های ابتلا به بیماری های قلبی -عروقی، ارزیابی برای احتمال بروز سرطان پستان دگربار و یا سرطان‌های جدید دیگر، انجام یک معاینه کامل فیزیکی و تاکید به ادامه مصرف داروهای تجویز شده دراز مدت، می باشد.

در کلینیک فوق تخصصی بیماری های پستان دکتر فرهاد موسی زاده، ماموگرافی غیر طبیعی و توده های جدید و یا مشکوک، تشخیص جدید سرطان پستان، ارزیابی خطر ابتلا به سرطان پستان و سابقه خانوادگی سرطان پستان، بیماری های غیر سرطانی پستان از جمله آتیپیک، داکتال یا هیپرپلازی لوبولار و سرطان های لوبولار درجا و دیگر مشکلات پستان مانند تغییرات در پوست پستان، ترشح از نوک پستان، عفونت و درد پستان، بزرگ شدن سینه ها و یا توده جدید در مردان و … ارزیابی و تشخیص داده شده و بر اساس پلن درمانی برنامه ریزی شده درمان می گردد.