لوگو وبسایت دکتر فرهاد موسی زاده
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

اکتازی مجاری سینه | از علل تا روش های درمانی

5
(1)

اکتازی مجاری سینه یک بیماری خوش خیم سینه است که اغلب در دوران یائسگی و توده ای در پشت نوک سینه خودش را نشان می دهد و با التهاب و گشاد شدن مجاری شیری همراه است. دلایل ایجاد این بیماری و راه‌های درمان آن هنوز در هاله‌ای از ابهام است. با این حال برخی از عوامل می‌تواند ریسک ابتلا به این عارضه را افزایش دهد.

اگر قصد دارید اطلاعات مفیدی را درباره عوارض، علائم، روش های درمانی و … به دست آورید در ادامه متن با ما همراه باشید تا به طور کامل این موضوع را مورد بحث و بررسی قرار دهید:

اکتازی مجاری سینه چیست؟

اکتازی مجاری سینه یا اتساع مجاری پستان یک بیماری خوش‌خیم پستان است که در آن مجاری شیری در زیر نوک پستان گشاد شده و دیواره‌های آن ضخیم می‌شود. در نهایت مجاری شیر با یک ماده غلیظ و چسبناک مسدود خواهد شد. این اتفاق معمولاً در زنانی که به سن یائسگی نزدیک می‌شوند رخ می‌دهد، اما می‌تواند در هر سنی اتفاق بیفتد.

آیا اکتازی مجاری سینه سرطانی است؟

خیلی از افراد نگران این موضوع هستند که شاید اکتازی مجاری سینه سرطانی باشد چرا که علائمی شبیه به سرطان پستان از خود بروز می‌دهد؛ اما باید بگوییم این عارضه خوش خیم و غیر سرطانی است و به هیچ عنوان خطر ابتلا به سرطان سینه را در زنان افزایش نمی‌دهد.

با این حال بهتر است پزشک خود را در جریان هر گونه تغییر در بافت سینه قرار دهید تا از بروز مشکلات جدی تر جلوگیری شود.

رزرو نوبت اینترنتی برای تشخیص اکتازی سینه

چرا به اکتازی مجاری سینه مبتلا می‌شویم؟

اصلی ترین عامل بروز اکتازی مجاری پستان التهاب و تورم است. این گونه التهابات باعث می‌شود که مجاری شیر بزرگ و ضخیم شود. با شدت یافتن التهاب، مجاری شیر مسدود شده و مایع درون آن جمع می‌شود.

این اتفاق بیشتر در زنانی که به سن یائسگی نزدیک می‌شوند رخ می‌دهد، اما می‌تواند در هر سنی اتفاق بیفتد. علت اصلی این مشکل هنوز مشخص نیست، اما ممکن است به عفونت باکتریایی، فرورفتگی نوک سینه یا عادت سیگار کشیدن مربوط باشد.

علائم و نشانه های اکتازی مجاری سینه

گاهی اوقات ممکن است برخی از افراد مبتلا به مجاری اکتازی پستان، علائم خاصی را از خود بروز ندهند. با این حال از شایع ترین علائم گزارش شده اکتازی مجاری پستان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • حساسیت سینه
  • قرمز شدن پوست سینه
  • ایجاد یک توده پشت نوک سینه
  • فرورفتگی نوک سینه (نوک سینه معکوس: یعنی چرخش نوک سینه به سمت داخل)
  • ترشحات چسبنده یا دلمه‌ای از نوک پستان که ممکن است سبز، سیاه یا خونی باشد

اکتازی مجاری پستانی یک بیماری خوش‌خیم پستان است که در آن مجاری شیری گشاد شده و ملتهب می‌شوند. این التهاب منجر به ایجاد بافت زخمی در اطراف مجاری شده و در نتیجه، توده‌هایی در سینه ایجاد می‌شود. این توده‌ها معمولاً دردناک نیستند و با لمس قابل تشخیص هستند. با این حال، به دلیل شباهت علائم، تشخیص دقیق این توده‌ها توسط پزشک و با انجام آزمایش‌های لازم صورت می‌گیرد.

چگونه می‌توان اکتازی مجاری سینه را تشخیص داد؟

بسیاری از زنان به محض مشاهده عائم غیر عادی در بافت پستان به پزشک مراجعه می‌کنند تا با تشخیص دقیق تر، اقدامات درمانی را آغاز کنند. در این صورت پزشک در وهله اول سوابق پزشکی و علائمی که در حال حاضر تجربه می‌کنید را از شما می‌پرسد.

سپس با کمک انگشتان خود، بافت سینه را از بابت هر چیز غیر عادی مورد بررسی قرار می‌دهد. اما باید بدانید معاینه بالینی به تنهایی کافی نیست و برای تشخیص قطعی تر نیاز به انجام برخی آزمایش ها است.

آزمایشات لازم برای تشخیص اکتازی مجاری سینه عبارتند از:

  • سونوگرافی:

در آزمایش سونوگرافی، از امواج صورتی برای مشاهده بافت های نرم بردن استفاده می‌شود. این روش به پزشک شما کمک می‌کند تا اطلاعات بهتری را از وضعیت بافت سینه شما به دست آورد.

  • ماموگرافی:

ماموگرافی یک روش تصویربرداری تشخیصی است که از اشعه ایکس با دوز پایین برای بررسی بافت پستان استفاده می‌شود .تصاویر حاصل از ماموگرافی به دلیل توانایی در تشخیص تغییرات ظریف در بافت پستان، اطلاعات بسیار ارزشمندی را در اختیار رادیولوژیست قرار می‌دهد .در مقایسه با سونوگرافی، ماموگرافی قدرت تفکیک بالاتری داشته و جزئیات بیشتری از بافت‌های متراکم پستان را نمایش می‌دهد.

  • ام آر آی (MRI):

ام آر آی یک روش تصویربرداری غیرتهاجمی است که بدون نیاز به استفاده از اشعه ایکس، تصاویر بسیار دقیقی از بدن فراهم می‌کند. این روش به دلیل نداشتن عوارض جانبی قابل توجه، برای بیماران بسیار ایمن است. تصاویر حاصل از ام آر آی به پزشکان کمک می‌کند تا به راحتی اکتازی پستان و سایر مشکلات ایجاد شده در بافت پستان را بررسی کنند.

  • بیوپسی سینه:

اگر پزشک به وجود بافت غیر عادی در سینه شما مشکوک شود، ممکن است از شما بخواهد که یک آزمایش ساده به نام نمونه ‌برداری سینه یا بیوپسی پستان انجام دهید. در این آزمایش، با استفاده از یک سوزن خیلی نازک، مقدار خیلی کمی از بافت سینه را برمی‌دارند و آن را زیر میکروسکوپ بررسی می‌کنند تا علت مشکل را پیدا کنند.

تماس با مطب دکتر فرهاد موسی زاده

بهترین راه برای درمان اکتازی مجاری سینه

گاهی اوقات اکتازی مجاری پستان بدون درمان خاصی خود به خود از بین می‌رود. با این حال با توجه به مرحله پیشرفت و علائمی که فرد تجربه می‌کند می‌توان از روش های ساده گرفته تا اقدامات پزشکی به درمان اکتازی مجاری سینه کمک کرد:

  • پوشیدن سوتین مناسب
  • استفاده از پدهای سینه برای جذب ترشحات سینه
  • استفاده از کمپرس گرم بر روی سینه آسیب دیده (چند بار در طول روز)
  • به پشت خوابیدن برای جلوگیری از آسیب و فشار اضافی بر روی سینه
  • مصرف داروهای حاوی مسکن مانند ایبوپروفن به منظور کاهش درد و التهاب
  • مصرف داروهای آنتی بیوتیک؛ در صورتی که اکتازی پستان ناشی از عفونت باکتریایی باشد
  • در صورتی که سایر روش های درمانی موثر واقع نشود ممکن است مجاری ملتهب با جراحی برداشته شود.

” اکتازی مجاری سینه به دلیل بروز علائم مشابه با سرطان پستان نگرانی های زیادی را برای افراد ایجاد می‌کند؛ اما بهتر است استرس نداشته باشید چرا که این عارضه خوش خیم بوده و برای سلامتتان تهدید کننده نیست. “

عوارض عدم درمان اکتازی مجاری سینه

در صورت بی توجی به درمان اکتازی مجاری سینه ممکن است عفونت باکتریایی ایجاد شده در مجاری شیر، به عفونت گسترده تری تبدیل شود و به سایر نواحی بافت آسیب برساند. این موضوع در نهایت فرد را در معرض بیماری ماستیت قرار می‌دهد.

بنابراین برای جلوگیری از عوارض بیشتر، لازم است تا به محض مشاهده علائم غیر عادی در بافت پستان و همینطور علائم عفونت مانند تب و لرز، به پزشک متخصص مراجعه کنید.

چگونه از اکتازی مجاری پستان جلوگیری کنیم؟

هیچ راه قطعی برای پیشگیری از اکتازی مجاری پستان وجود ندارد. اما با این حال رعایت برخی نکات به شما کمک می‌کند تا ریسک ابتلا به این عارضه را کاهش دهید. همچنین برخی تحقیقات انجام شده در این حوزه نشان می‌دهد که یکسری از عوامل افراد را در معرض اکتازی مجاری سینه قرار می‌دهد؛ از جمله:

  • سیگار کشیدن
  • ابتلا به دیابت کنترل نشده
  • اضافه وزن (داشتن BMI 30 یا بیشتر)

شما می‌توانید با در نظر گرفتن موارد فوق، اقدامات لازم را برای پیشگیری از اکتازی مجاری پستان انجام دهید.

دکتر فرهاد موسی زاده، نامی آشنا در عرصه جراحی پستان

آیا از مشکلات مربوط به بافت سینه رنج می‌برید؟ آیا به دنبال بهترین متخصص برای درمان بیماری‌هایی مانند اکتازی مجاری پستان هستید؟ دکتر فرهاد موسی زاده، یکی از برجسته ترین جراحان پستان در کشور، با سال ها تجربه و تخصص، آماده است تا با بهره‌گیری از جدیدترین روش های درمانی، به شما کمک کند تا به سلامتی کامل دست یابید. با مراجعه به دکتر موسی زاده، می‌توانید اطمینان داشته باشید که تحت درمان دقیق و موثری قرار خواهید گرفت و به زودی به زندگی عادی خود باز خواهید گشت.

شماره تماس مطب: ۸۸۶۷۶۹۲۹

شوالات متداول درباره اکتازی مجاری سینه

اکتازی مجرای پستانی عبارت است از گشاد شدن غیر طبیعی یک یا چند مجرای سینه به قطر بیشتر از 2 میلی متر یا 3 میلی متر.
آنتی بیوتیک هایی که مناسب در نظر گرفته می شوند فلوکلوکساسیلین یا اریترومایسین (اگر حساس به پنی سیلین هستند) برای عفونت های شیردهی و پوستی و کوآموکسی کلاو، یا فلوکلوکساسیلین یا سفالکسین یا اریترومایسین با مترونیدازول برای عفونت های غیر شیردهی هستند.
اکتازی مجرای پستانی معمولاً زنانی را که نزدیک یا بالاتر از سن یائسگی هستند (45 - 50 سال به بالا) تحت تأثیر قرار می دهد که نشان می دهد افزایش سن ممکن است در این امر نقش داشته باشد. تمام علائم آن می‌تواند با سرطان سینه نیز مرتبط باشد، بنابراین مهم است که با پزشک خود برای رد این احتمال همکاری کنید.

این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دادن به پست روی ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز ها 5 / 5. تعداد امتیازات: 1

هیج امتیازی ثبت نشده!اولین کسی باشید که این پست را ارزیابی می کنید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه *

پیمایش به بالا

بازسازی پستان به طور معمول همزمان با برداشتن پستان یا پس از آن و یا در آینده انجام می‌شود. راه‌‌‌‌‌‌‌های بسیاری برای بازسازی پستان وجود دارد که می تواند شامل کاشت (ایمپلنت)، ترمیم با برداشتن بافت از دیگر قسمت های بدن جهت جراحی بازسازی پستان استفاده کند. نوع بازسازی بستگی به سن، مشخصات بدن و نوع جراحی‌‌‌‌‌‌‌ دارد. بازسازی پستان با تکنیک های جراحی پلاستیک بیشماری قابل انجام است که ایجاد پستان به نسبت طبیعی از نظر شکل ، ظاهر و سایز بدنبال برداشتن پستان منجر می شود.

تصمیم گیری برای انتخاب هر روش درمانی بر اساس نوع سرطان، گزارش آسیب شناسی، سن، وضعیت سلامت عمومی انجام خواهد شد. عوامل زیستی و رفتاری سرطان پستان، بر درمان موثر است. بعضی از تومورها کوچک هستند ولی به سرعت رشد می‌کنند در صورتی که برخی دیگر بزرگ بوده و رشد کندی دارند. کلینیک دکتر فرهاد موسی زاده به منظور انتخاب طرح درمانی مناسب عواملی را در نظر می گیرد که شامل مرحله و درجه تومور، وضعیت تومور از نظر گیرنده های هورمون، سن بیمار و سلامت عمومی، وضعیت یائسگی، ظهور جهش ژنی در سرطان پستان ارثی (BRCA1 یا BRCA2)

پس از انجام جراحی برنامه درمانی شامل ارزیابی کیفیت زندگی، وضعیت روحی، سلامت جنسی، خستگی، لنف‌ ادم و مدیریت وزن، بررسی در مورد شرایط باروری فرد و در صورت لزوم همراه با مشاوره های لازم در مرکز درمانی، بررسی و مباحثه در ارتباط با اثرات جانبی در حین سرطان پستان شامل علائم یائسگی، سلامت استخوان ها و اختلالات هورمونی، تعیین ریسک فاکتور های ابتلا به بیماری های قلبی -عروقی، ارزیابی برای احتمال بروز سرطان پستان دگربار و یا سرطان‌های جدید دیگر، انجام یک معاینه کامل فیزیکی و تاکید به ادامه مصرف داروهای تجویز شده دراز مدت، می باشد.

در کلینیک فوق تخصصی بیماری های پستان دکتر فرهاد موسی زاده، ماموگرافی غیر طبیعی و توده های جدید و یا مشکوک، تشخیص جدید سرطان پستان، ارزیابی خطر ابتلا به سرطان پستان و سابقه خانوادگی سرطان پستان، بیماری های غیر سرطانی پستان از جمله آتیپیک، داکتال یا هیپرپلازی لوبولار و سرطان های لوبولار درجا و دیگر مشکلات پستان مانند تغییرات در پوست پستان، ترشح از نوک پستان، عفونت و درد پستان، بزرگ شدن سینه ها و یا توده جدید در مردان و … ارزیابی و تشخیص داده شده و بر اساس پلن درمانی برنامه ریزی شده درمان می گردد.