Podcast: Play in new window | Download
Subscribe: RSS
لطفا قبل از شنیدن این پادکست به پادکست هفتم با موضوع ماستکتومی گوش فرا دهید.
ماستکتومی در سرطان پستان
ماستکتومی به عنوان یکی از روش های درمان سرطان پستان در تعریف به عملی اطلاق می گردد که در طی آن بافت پستان برداشته شود البته ماستکتومی انواع مختلفی دارد که به انواع، مزایا و معایب هر کدام از روش های آن در این مقاله اشاره خواهد شد.
آنچه در ادامه درباره انوع روش های ماستکتومی خواهید خواند:
انواع روش های ماستکتومی
- توتال ماستکتومی(Total Mastectomy) یا سیمپل ماستکتومی: در روش توتال ماستکتومی بافت پستان به همراه پوست آن به طور کامل برداشته میشود.
- ماستکتومی رادیکال مدیفیه: در این روش علاوه بر اینکه پوست و بافت پستان برداشته میشود تعدادی از غدد لنفاوی زیر بغل هم برداشته میشود که معمولاً در این روش غدد لنفاوی سطح یک و دو زیر بغل برداشته می شود.
- رادیکال ماستکتومی: روشی که در حال حاضر کاربرد چندانی ندارد ولی از لحاظ تاریخی جزء اولین روش های ماستکتومی محسوب می گردد، روش رادیکال ماستکتومی است که در آن عمل وسیع تری انجام می شود، البته امروزه کاربرد کمتری دارد در این روش علاوه بر اینکه پوست و بافت پستان برداشته میشود و غدد لنفاوی سطح یک و دو مشابه روش مدیفیه برداشته میشود، غدد لنفاوی سطح سه نیز برداشته میشود و عضلات جداره قفسه سینه شامل عضله پکتورالیس ماژور و مینور نیز برداشته می شود البته این روش منسوخ گردیده است.
- ماستکتومی پارشیال: در روش پارشیال ماستکتومی بهترین جراح پستان شرایط تومور و بیمار را در نظر گرفته و به صورت جزئی یعنی قسمتی از بافت پستان که اطراف تومور قرار دارد را برمیداریم به این روش ماستکتومی جزئی یا ناقص نیز گفته می شود.
روش های نوین ماستکتومی و حفظ پستان
در حال حاضر روشهای جدیدتری نیز برای ماستکتومی وجود دارد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:
-
- ماستکتومی ساب کوتانئوس(skin spairing mastectomy): در این روش دکتر فرهاد موسی زاده جراح پستان بافت پستان را به طور کامل برداشته اما پوست پستان را حفظ می کند در واقع در سابکوتانئوس ماستکتومی علاوه بر اینکه نسج پستان برداشته میشود نوک پستان نیز برداشته میشود اما باقی پوست پستان را برای بیمار حفظ می شود.
-
- (Nipple spairing mastectom ): روش دیگر که در واقع زیر مجموعه ماستکتومی سابکوتانئوس محسوب می گردد روش Nipple spairing mastectomy گفته می شود. در این روش علاوه بر این که پوست بیمار نگه داشته می شود نوک و هاله پستان نیز نگه داشته میشود و بافت پستان به طور کامل تخلیه می گردد، این عمل جز عمل های نوین و پیچیده محسوب می گردد و نیاز به سال ها تجربه جراحی در کنار علم روز جراحی پستان دارد.
نکته مهم این است که باید جلوی وقوع لنف ادم را بگیریم زیرا ممکن است پس از وقوع امکان بازگشت آن وجود نداشته باشد و ورم دست برای بیمار به یک مزاحمت ماندگار تبدیل شود فراموش نکنید پیشگیری بهتر از درمان است
این عوارض مجموع عوارضی است که ممکن است در فردی که تحت عمل جراحی ماستکتومی قرار گرفته است اتفاق بیفتد البته نباید فراموش کنیم که تمامی این عوارض نادر هستند و با مراقبت بیمار به حداقل می رسند.
* *شما تجربه کدام یک از روش های ماستکتومی را داشته اید لطفا نظرات و تجارب خود با هدف کمک به سایر بیماران عزیز در بخش نظرات بنویسید**
همچنین شما می توانید فایل pdf مقاله ماستکتومی را از این قسمت دانلود نمایید.
برای مشاوره با دکتر فرهاد موسی زاده کافیست از طریق صفحه نوبت دهی ما اقدام نمایید. دکتر فرهاد موسی زاده فوق تخصص سرطان سینه در تهران است و شما میتوانید از مشاوره حضوری با ایشان بهره مند شوید.
این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟
برای امتیاز دادن به پست روی ستاره کلیک کنید!
میانگین امتیاز ها 3.8 / 5. تعداد امتیازات: 4
هیج امتیازی ثبت نشده!اولین کسی باشید که این پست را ارزیابی می کنید